Go Ahead Eagles is voorlopig de beste hekkensluiter ooit

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Hekkensluiter Go Ahead Eagles stuit zaterdagavond op subtopper SC Heerenveen.

Go Ahead Eagles is voorlopig de beste hekkensluiter ooit
Speelronde: 15
Aftrap: zaterdag 3 december, 18.30 uur
Scheidsrechter: Allard Lindhout

• Met slechts elf puntjes droeg Go Ahead Eagles na veertien speelrondes de rode lantaarn. SC Heerenveen heeft de laatste weken de aansluiting met de topclubs verloren, maar stond aan het begin van deze speeldag nog altijd knap vijfde.

• Het affiche Go Ahead Eagles - SC Heerenveen is betrekkelijk jong in de Eredivisie. Beide teams treffen elkaar zaterdag pas voor de zesde keer in Deventer op het hoogste niveau. SC Heerenveen triomfeerde vier keer en stond eenmaal een gelijkspel toe. Go Ahead wacht dus nog op de eerste zege op de Friezen.

• Go Ahead Eagles kan een overwinning goed gebruiken. De formatie van coach Hans de Koning moest in zes van de laatste zeven officiële wedstrijden zijn meerdere erkennen in de opponent. Feyenoord-thuis leverde wél een zege op: 1-0.

• De oogst van Go Ahead Eagles na veertien wedstrijden is voor een hekkensluiter uitmuntend. Nog nooit in het tijdperk van drie punten voor een zege (ingevoerd in het seizoen 1995/96) had de nummer laatst in dit stadium van de competitie zoveel punten als de club uit Deventer in deze jaargang.

Na een sterke periode draait SC Heerenveen de laatste weken minder goed.
Na een sterke periode draait SC Heerenveen de laatste weken minder goed.

• Zorgwekkend voor Go Ahead Eagles is dat Randy Wolters, Marcel Ritzmaier en Leon de Kogel dit seizoen nog niet scoren kwamen, hoewel ze respectievelijk 23, twintig en vijftien schoten noteerden.

• SC Heerenveen trof dit seizoen al negen keer doel met een inzet van buiten het strafschopgebied, het vaakst van de achttien Eredivisie-clubs. Op de lijst van het aantal geïncasseerde goals van buiten het strafschopgebied staat Go Ahead Eagles juist bovenaan. Zeven keer scoorde een opponent van de promovendus bij een inzet van buiten de zestien meter.

• In de afgelopen vier Eredivisie-wedstrijden liet SC Heerenveen liefst tien punten liggen, één punt meer dan in de eerste negen duels van dit seizoen.

• De formatie van Jurgen Streppel is in elk geval op één gebied bijzonder in de Eredivisie: als enige equipe heeft SC Heerenveen in elk uitduel meer balbezit gehad dan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.