'Heerenveen kan deze weken mooie uitgangspositie krijgen'

Reacties

SC Heerenveen kan tijdens de komende, drukke weken weer beschikken over Stijn Schaars, die zondag tegen Ajax (0-1 verlies) nog langs de kant stond met een kuitblessure. Het uitduel met Go Ahead Eagles van zaterdag is voor de Friezen de aftrap van een vierluik voor de winterstop.

'Heerenveen kan deze weken mooie uitgangspositie krijgen'

'We hebben geen risico met hem genomen en voor zaterdag ziet het er heel goed uit', zegt SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel over de situatie rond Schaars.

De coach verheugt zich op de komende twee weken waarin zijn ploeg liefst vier wedstrijden speelt. De Friezen komen zaterdag eerst in actie tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles en spelen daarna tegen achtereenvolgens Excelsior, IJsselmeervogels (beker) en Willem II drie duels in zeven dagen.

'Dat is pittig, maar ook heel mooi', aldus Streppel, wiens ploeg na veertien wedstrijden de vijfde plaats bezet in de Eredivisie. 'Ik heb de spelersgroep voorgehouden dat we ons in twee weken een heel mooie uitgangspositie voor de tweede seizoenshelft kunnen verschaffen.'

'Eerst naar Deventer en we weten dat het daar absoluut geen makkie wordt. Dat hebben we kunnen zien toen koploper Feyenoord daar onlangs speelde. Go Ahead mag dan onderaan staan, maar met het fanatieke publiek in De Adelaarshorst erachter mag je die ploeg nooit onderschatten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.