Gladon verruilt Heracles voor Wolverhampton Wanderers

Reacties

Paul Gladon verlaat Heracles Almelo. De 24-jarige spits tekende vrijdag een contract voor drie seizoenen in Engeland bij Wolverhampton Wanderers.

Gladon verruilt Heracles voor Wolverhampton Wanderers

Gladon reisde afgelopen donderdag samen met zaakwaarnemer Chiel Dekker af naar Engeland. Daar onderging Gladon verspreid over twee dagen de medische keuring. Die bracht geen problemen aan het licht, zo bleek vrijdag in de namiddag. The Wolves – die zaterdagmiddag op bezoek gaan bij koploper Huddersfield Town – hebben na vier duels acht punten verzameld en staan daarmee derde in het Championship. De club van manager Walter Zenga huurde onlangs ook de Nederlandse vleugelaanvaller Ola John van Benfica.

Gladon debuteerde in 2010 voor Sparta Rotterdam, dat hem in 2013/14 verhuurde aan FC Dordrecht. De spits leidde De Schapenkoppen naar promotie naar de Eredivisie, mede door in het beslissende play-offduel te scoren tegen zijn broodheer. Hij keerde in 2014/15 terug bij Sparta, maakte dertien competitiegoals, waarna hij de overstap maakte naar Almelo.

Daar fungeerde hij vorig seizoen als stand-in voor de inmiddels naar AZ vertrokken Wout Weghorst. Met zes treffers - waaronder cruciale goals in de slotfase van het seizoen - had hij echter wel degelijk een aandeel in het behalen van Europees voetbal. Na het vertrek van Weghorst leek Gladon op te schuiven naar de positie van eerste spits, zijn seizoenstart was met twee competitietreffers en één goal in de Europa League heel behoorlijk.

Zo ver komt het nu dus niet. Gladon speelt de komende drie jaargangen voor Wolverhampton Wanderers. Heracles haalde deze zomer Vincent Vermeij (22) van De Graafschap al als concurrent voor Gladon, hij zal op korte termijn de eerste spits zijn in het Polman Stadion. Het ligt in de lijn der verwachting dat algemeen directeur Nico-Jan Hoogma wederom een spits gaat aantrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.