Penalty-schlemiel Gladon: 'Hoop dat ik nog op het lijstje sta'

Paul Gladon had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 3-1 overwinning van Heracles Almelo op Willem II, maar vestigde vooral de aandacht op zich door in de slotfase in korte tijd twee penalty's te missen.

Gladon mocht in de 87ste minuut aanleggen voor zijn hattrick na een overtreding op Brahim Darri. De 24-jarige spits stuitte op doelman Kostas Lamprou, maar kreeg nog geen minuut later een nieuwe kans toen Darri nogmaals naar de grond ging. Ondanks zijn misser van zojuist ging Gladon weer achter de bal staan, maar dit keer knalde hij die tegen de onderkant van de lat.

Gladon werd uitgeroepen tot Man of the Match ondanks zijn Eredivisie-unicum. 'Over dat laatste moeten we het maar niet hebben. Ik hoop dat nog op het lijstje sta', grapte de Noord-Hollander bij FOX Sports. 'Ze moeten er gewoon in. Ik heb er geen verklaring voor. Iedereen zal het wel over mij hebben: heb je dat van Gladon gezien?'

Wedstrijdbal
Eerder in de wedstrijd had Gladon met twee uitstekende goals aangetoond prima in staat te zijn de naar AZ vertrokken Wout Weghorst op te volgen. 'Het goede gevoel zal vanavond overheersen, maar het zit me niet helemaal lekker. Ik had graag het wedstrijdballetje mee naar huis genomen', besloot hij met een grote glimlach.

Na zijn eerste misser ontstond er al discussie of Gladon weer achter de bal mocht gaan staan. Dat zal nu helemaal het geval zijn, al wil hij ze zelf blijven nemen. 'Daar gaan we wel even over zeuren', zei trainer John Stegeman. 'Ik denk dat de trainer ze maar moet gaan nemen. Nee, we moeten even gaan kijken. Paul schiet ze normaal feilloos binnen.'

Verder kon Stegeman niet anders dan tevreden zijn. Ook over Gladon, die 'twee heel mooie spitsengoals' maakte. 'Hij had al topscorer van de Eredivisie kunnen zijn. Het was best een leuke wedstrijd, waarin wij de bovenliggende partij waren met de meeste kansen en op de juiste momenten hebben gescoord. Al met al is de trainer blij.'