Gladbach dicht bij vierde plaats, Schalke geeft zege weg

Reacties

Borussia Mönchengladbach gaat de laatste speelronde van de Bundesliga in als nummer vier en zag de concurrentie punten morsen. Onderin vielen er nog geen beslissingen.

Gladbach dicht bij vierde plaats, Schalke geeft zege weg

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1-0
Borussia Dortmund had voorafgaand aan de 33ste speelronde nog een minieme kans op het kampioenschap, maar dan zou koploper Bayern München zijn laatste twee wedstrijden moeten verliezen. Der Rekordmeister won echter op bezoek bij FC Ingolstadt 04, waardoor Dortmund verzekerd was van de tweede plaats in de Bundesliga. Eintracht Frankfurt had nog wel wat om voor te spelen: de ploeg van trainer Niko Kovac strijdt tegen degradatie.

En in die strijd pakte Frankfurt drie belangrijke punten dankzij Stefan Aigner. De middenvelder maakte na een klein kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd door op aangeven van Makoto Hasebe raak te koppen. Kort daarvoor was Luc Castaignos met een hoogstandje nog dicht bij een treffer geweest. Frankfurt heeft door de zege nu 36 punten uit 33 duels, waardoor het stijgt naar de veilige vijftiende plaats in de Bundesliga.

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 2-1
Borussia Mönchengladbach ligt op pole position om zich te plaatsen voor de voorronde van de Champions League. In eigen huis wonnen Die Fohlen van Bayer Leverkusen, dat al zeker was van de derde plaats. André Hahn was de gevierde man aan de kant van Gladbach, want met twee treffers boog hij een achterstand om in een overwinning. Een gelijkspel is volgende week genoeg voor Gladbach om de vierde plaats veilig te stellen.

Hertha BSC - SV Darmstadt 98 1-2
Hertha BSC stond na 32 duels op evenveel punten als Borussia Mönchengladbach, maar de club uit Berlijn ging op eigen veld verrassend onderuit tegen SV Darmstadt 98. Vladimir Darida zette de thuisploeg na een kwartier nog wel op voorsprong, maar door treffers van Jérôme Gondorf en Sandro Wagner namen de bezoekers drie punten mee naar huis. Daardoor zijn ze ook volgend seizoen actief op het hoogste niveau.

Schalke 04 - FC Augsburg 1-1
Schalke 04 leek vlak voor tijd een overwinning te boeken dankzij Klaas-Jan Huntelaar. De spits, buiten de selectie van het Nederlands elftal gelaten voor de vriendschappelijke interlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk, zorgde acht minuten voor tijd voor feest in Gelsenkirchen. Huntelaar scoorde op aangeven van Junior Caicara, maar in de extra speeltijd trok Daniel Baier de stand gelijk namens de bezoekers. Schalke heeft daardoor drie punten achterstand op Borussia Mönchengladbach, waardoor de kansen op de vierde plaats verkeken lijken.

VfB Stuttgart – FSV Mainz 05 1-3
Alleen met een overwinning bij VfL Wolfsburg op de slotdag kan VfB Stuttgart degradatie naar de Tweede Bundesliga nog afwenden. De nummer zeventien van de Bundesliga verzuimde thuis tegen FSV Mainz 05 punten te sprokkelen. Stuttgart nam via Christian Gentner nog wel de leiding, maar Mainz stelde door doelpunten van Yunus Malli, Jhon Córdoba en Karim Onisiwo orde op zaken. Door deze overwinning zijn Die Nullfünfer voor volgend seizoen verzekerd van Europa League-voetbal.

1. FC Köln – Werder Bremen 0-0
Werder Bremen lijkt als huidige nummer zestien af te stevenen op deze barragewedstrijden met de nummer drie van de Tweede Bundesliga. Werder pakte knap een punt in het uitduel met subtopper 1. FC Köln. Op de slotdag volgt in Bremen een direct gevecht met Eintracht Frankfurt, dat aan die confrontatie begint met een punt voorsprong.

Hannover 96 – 1899 Hoffenheim 1-0
Op bezoek bij het reeds gedegradeerde Hannover 96 heeft 1899 Hoffenheim zich verzekerd van handhaving. Dat deed de ploeg van trainer Julian Nagelsmann niet op eigen kracht, want een doelpunt van Hiroshi Kiyotake zorgde ervoor dat de punten in Hannover bleven. Doordat Werder Bremen niet won bij 1. FC Köln, blijft Hoffenheim toch in de Bundesliga.

Overige uitslag:
Hamburger SV – VfL Wolfsburg 0-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.