Gijón-trainer imiteert Van Gaal, fraai mozaïek in Camp Nou

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Gijón-trainer imiteert Van Gaal, fraai mozaïek in Camp Nou

• Sporting Gijón verloor dinsdag met 1-2 van Eibar in de Copa del Rey. Trainer Abelardo Fernández botste daarna tijdens de persconferentie met een journalist van Marca. 'Wat jullie ook schrijven, het is altijd negatief', brieste hij. 'Jullie zijn als Van Gaal; altijd negatief.' Een bewuste uitspraak van Fernández of kent hij zijn klassiekers niet helemaal goed? Toen Louis van Gaal (boven op de foto met assistent José Mourinho tijdens het seizoen 1997/98) trainer was bij Barcelona werd hij in 2009 boos op een journalist van Marca. Volgens hem was de Spaanse krant altijd negatief en niet hijzelf, zoals Abelardo suggereert.

• De fans van Barcelona kunnen niet wachten tot het zaterdag is. Dan staat het duel met aartsvijand Real Madrid op het programma. Of El Clásico een wedstrijd wordt om nooit te vergeten, moet nog blijken. Aan de opkomst die de supporters van Barcelona voor hun helden in petto hebben, zal het in ieder geval niet liggen.

• Dat Ridgeciano Haps afgelopen weekend uitblonk bij AZ is ook de makers van FIFA 17 niet ontgaan. De linksback is deze week verkozen in het Team of the Week in de populaire voetbalgame van EA Sports. Haps is in goed gezelschap en is teamgenoot van spelers als Mats Hummels en Edinson Cavani.  

• Michael van Praag werd dinsdag herkozen als bondsvoorzitter van de KNVB. Fortuna Sittard feliciteert hem met zijn herbenoeming, al is het maar om Van Praag eraan te herinneren dat de club nog steeds bestaat. Zes jaar geleden zei de bondsvoorzitter tijdens een symposium van VVV Venlo namelijk dat Fortuna Sittard ter ziele was gegaan en dus niet meer bestond. Na gefluister in de zaal maakte Van Praag het nog erger toen hij zijn fout wilde herstellen: 'Althans niet als Betaald Voetbal Organisatie.' Na afloop sprak hij van een black-out.

'Er is één droom en die is altijd hetzelfde gebleven: Messi. Ik ben een optimist en weet dat dromen soms uitkomen.'
Vertrekt Lionel Messi naar Internazionale? Het is waar Pirelli-voorzitter Marco Tronchetti Provera als een van de grote sponsoren regelmatig van droomt, zo laat hij weten aan Corriere dello Sport.

• Een mooi gebaar van EA Sports. FIFA-spelers hebben gratis de beschikking over het logo en de tenues van Chapecoense, de Braziliaanse club die zo hard getroffen is door de vliegtuigramp in Colombia.

'Ik heb nog geen enkele beelden opnieuw bekeken. Ik word daar gefrustreerd van.'
Het EK van afgelopen zomer is voor Romelu Lukaku een afgesloten hoofdstuk. Tegenover Sporza vertelt hij over de pijnlijke zomer van De Rode Duivels. In de kwartfinale werd verloren van Wales.

'Ik zou graag zien dat hij zijn tot medio 2018 lopende contract als speler gewoon uitdient. Philipp is nog steeds een fenomenale voetballer. Over twee jaar kunnen we dan in alle rust kijken wat hij in de toekomst voor ons kan doen.'
Uli Hoeness, die vrijdag terugkeerde als president van Bayern München, vindt het maar niets dat Lahm mogelijk al komende zomer zijn loopbaan beëindigt. De verdediger wil volgens Duitse media aan de slag gaan als sportief directeur van Der Rekordmeister. (Sport Bild)

Santi Cazorla en Héctor Bellerín zijn in de Arsenal-kleedkamer ongetwijfeld een dankbaar slachtoffer van voetbalhumor. Beide Spanjaarden zijn al helemaal in de kerstsfeer, zo bleek tijdens een persconferentie. Het filmpje is een promotiestunt ten bate van Arsenals Save the Children's Christmas Jumper Day.

• U kunt nog inzetten. Wie is sneller over dertig meter: Usain Bolt of Pierre-Emerick Aubameyang? De legendarische Jamaicaan traint binnenkort mee bij Borussia Dortmund en een sprintduel met de razendsnelle aanvaller maakt deel uit van het programma. Vanzelfsprekend liet Bolt, voor wie het woord 'zelfverzekerd' is uitgevonden, aan CNN weten dat hij rekent op een zege.

• De amateurvoetballers van IJsselmeervogels 4 dachten een creatieve oplossing te hebben gevonden voor hun keepersprobleem. Beide doelmannen konden afgelopen zaterdag niet in actie komen wegens respectievelijk een blessure en ziekte. De 'technische commissie' van het team vroeg daarop handbalkeepster Tess Wester om in te vallen. Helaas voor IJsselmeervogels ging ze niet op het voorstel in, maar er werd wel met 4-3 gewonnen van De Meern 3.

Gary Lineker viert woensdag zijn 56ste verjaardag. De presentator en voetbalanalist kwam als speler uit voor onder andere Leicester City, Everton, Barcelona en Tottenham Hotspur. Na een belofte over het kampioenschap van Leicester presenteerde hij vorig seizoen het BBC-programma Match of the Day in zijn onderbroek.

• Eddy Treijtel deed het ooit op Het Kasteel: een meeuw raken met een doeltrap. Ruim 45 jaar na dato kreeg Neil Parry hetzelfde voor elkaar. De keeper van het Schotse Alloa Athletic had last van 'overvliegend verkeer' tijdens het duel met Peterhead. Deze meeuw overleefde het incident trouwens, die van Treijtel niet.

'Het is mijn droom om af te sluiten bij Feyenoord. Ik zou heel blij zijn als ik daar nog kan spelen voor mijn loopbaan erop zit.'
Salomon Kalou wil de cirkel dolgraag rondmaken, zo laat hij weten aan DW.com. De 31-jarige aanvaller is echter wel met Hertha BSC in onderhandeling om zijn in 2017 aflopende contract te verlengen.

• Swansea City heeft Swansea City verrast met nagelnieuwe shirts. Deze zin vergt uitleg: de Welshe Premier League-club heeft enkele dozen met kleding gestuurd richting de naamgenoot uit Gambia omdat de oude shirts begonnen te rafelen. De tenues zijn ruim op tijd aangekomen voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, op 10 december. De club die eerst als Farato Fula Kundaowe door het leven ging, besloot zich naar Swansea City te vernoemen nadat een fan van de Premier League-club de bestuurders daartoe overtuigde.

Een speler van Swansea City is blij met het geschenk van Swansea City. Bron: Wales Online.
Een speler van Swansea City is blij met het geschenk van Swansea City. Bron: Wales Online.

• Het is vandaag 30 november, de dag waarop Nigel de Jong zijn 32ste verjaardag viert. De middenvelder van Galatasaray pikt geregeld zijn doelpuntje mee, zo ook tijdens de derby van Milaan in 2014.

• Carlos Clos Gómez is aangewezen als scheidsrechter voor de Clásico van zaterdag. Geen goed nieuws voor Real Madrid, aangezien Barcelona nog nooit een duel onder leiding van deze arbiter verloor. 'Of ik denk dat hij voor Barcelona is? Nee. Ik geloof niet in die theorieën', zei Real Madrid-trainer Zinédine Zidane tijdens een persconferentie. 'Ik maak me geen zorgen. Ik denk alleen aan de wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.