Giggs rekent op Van Persie en gelukskostuum

Reacties

Ryan Giggs rekent erop dat Robin van Persie dit weekend zijn rentree kan maken voor Manchester United. De Nederlandse aanvaller kwam sinds 19 maart niet meer in actie voor de club vanwege een knieblessure.

Giggs rekent op Van Persie en gelukskostuum

'Robin heeft de hele week getraind en hij ziet er scherp uit. Het is nog even afwachten hoe hij op de training van vrijdag reageert, maar ik ben positief gestemd', aldus Giggs. Zaterdag neemt United het in eigen huis op tegen Sunderland. Of Wayne Rooney dan van de partij is, valt te bezien. 'Wayne is ziek geweest en heeft wat liesklachten, maar hij gaat er alles aan doen om op tijd fit te raken.'

Van Persie speelde op 19 maart zijn laatste duel voor United, tegen Olympiakos Pireaus in de Champions League. In de slotfase van die wedstrijd, die met 3-0 gewonnen werd, liep Van Persie een flinke blessure op door een harde charge van Kostas Manolas.

Het fitraken van Van Persie is niet alleen goed nieuws voor United, maar ook voor bondscoach Louis van Gaal. Het houdt namelijk in dat de Rotterdamse spits wat wedstrijdritme op kan doen bij United, dat na Sunderland ook nog tegen Hull City en Southampton speelt.

Bijgelovig
De kans dat Giggs zijn laatste duel voor United al heeft gespeeld, is groot. De Welshman onthulde dat hij voor het duel met Sunderland wederom het clubkostuum boven het trainingspak verkiest, wat inhoudt dat een invalbeurt niet tot de mogelijkheden behoort. 'Vorige week tegen Norwich City (4-0 winst, red.) ging het goed toen ik mijn kostuum aan had. Ik ben een beetje bijgelovig, dus dat trek ik nu weer aan. Ik train nog steeds voluit mee, maar het zou heel goed kunnen dat ik niet meer speel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.