Giggs: 'Mooiste is als ik inval en de winnende goal maak'

Reacties

Wellicht is het dinsdagavond (20.45 uur) de laatste keer dat Ryan Giggs als voetballer floreert in het thuistenue van Manchester United. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen krijgt de speler/coach Hull City op bezoek.

Giggs: 'Mooiste is als ik inval en de winnende goal maak'

De interim-manager maakte 23 seizoenen geleden zijn debuut voor de Mancunians en bleef de ploeg sindsdien trouw. Het is nog onbekend of de veertigjarige Welshman ook de volgende jaargang aanblijft als speler. Misschien gaat hij bij een andere club als manager aan de slag, de mogelijkheid bestaat ook dat hij assistent bij United wordt van Louis van Gaal. Maar als speler zal hij naar eigen zeggen niet meer verkassen.

Het zou dus wel eens de laatste (thuis)wedstrijd van Giggs voor Manchester United kunnen zijn. 'Ik zal in overweging nemen om mezelf te laten spelen, maar ik wil de wedstrijd als manager sowieso winnen. Ik wil het beste doen om te winnen, maar mezelf niet zomaar in de basisopstelling of op de bank zetten. Natuurlijk: het mooiste scenario is als ik inval en het winnende doelpunt maakt, maar zo werkt het niet altijd.'

Afscheid
In de wedstrijd tegen The Tigers nemen de supporters sowieso afscheid van aanvoerder Nemanja Vidic, die aanstaande zomer transfervrij naar Internazionale verkast. De Serviër vertrekt na negen seizoenen als Red Devil.

'Je weet niet wat er met je emoties gaan gebeuren', weet hij. 'Tot op heden ben ik nog niet verdrietig geweest, ik heb nog niet hoeven huilen', grapt hij. 'We zien wel wat er na de wedstrijd gebeurt. Het wordt in ieder geval zeer treurig. Dit seizoen hebben we het niet zo best gedaan, dus de laatste ronde door het stadion zal anders zijn dan de laatste jaren. Toen viel er vaak wat te vieren na de laatste thuiswedstrijd. Nu gaan we de fans bedanken voor hun steun. Dat is het minste dat we kunnen doen.'

Ryan Giggs (links), Patrice Evra en Nemanja Vidic (rechts) hebben lol op de training. Vidic vertrekt na dit seizoen naar Internazionale. Wellicht spelen Giggs en Evra eveneens hun laatste thuiswedstrijd voor Manchester United.
Ryan Giggs (links), Patrice Evra en Nemanja Vidic (rechts) hebben lol op de training. Vidic vertrekt na dit seizoen naar Internazionale. Wellicht spelen Giggs en Evra eveneens hun laatste thuiswedstrijd voor Manchester United.

De kans dat Patrice Evra vertrekt, lijkt eveneens aannemelijk. De Franse linksback, die net als Vidic in het seizoen 2005/06 in Manchester arriveerde, baalt in ieder geval dat zijn Servische collega Old Trafford verlaat. 'Ik noem hem The Rock. Het is verdrietig dat een speler als Vidic de club verlaat. Ik ben gelukkig dat ik met hem samen heb mogen spelen. Hij is een geweldige centrale verdediger.'

Vol verwachting kwamen ze naar de club, maar de twee dropen al gauw teleurgesteld af. 'Ik herinner onze eerste wedstrijd in het reserve-elftal. Dat was erg zwaar. René Meulensteen, de manager, wisselde ons allebei. In de kleedkamer zeiden we tegen elkaar: Oh my God, waarom zijn we naar Manchester United gegaan? We moeten snel terug naar onze vorige clubs!'

Uiteindelijk hadden de twee onder Sir Alex Ferguson een prachtige tijd. Zo werd in 2008 de Champions League gewonnen. In dat duel, met Chelsea, speelden beide verdedigers de volledige wedstrijd mee. Giggs viel destijds in de 87ste minuut in. Na 120 minuten besliste Manchester United het duel door na penalty's (6-5) te winnen. Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor doelman Edwin van der Sar, die de inzet van Nicolas Anelka keerde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.