Ghana ten koste van Kaapverdië naar de halve finales

Ghana heeft zich ten koste van Kaapverdië geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de Afrika Cup. Het elftal van bondscoach Kwesi Appiah was in Nelson Mandela Bay Stadion met 2-0 te sterk dankzij treffers van invaller Wakaso.

Ghana won het duel uiteindelijk door een benutte strafschop. Kaapverdiaan Carlitos maakte in de ogen van de scheidsrechter een overtreding op aanvoerder Asamoah Gyan. Leidsman Rajindraparsad Seechum kende hierop de discutabele strafschop toe aan Ghana. Invaller Wakaso benutte deze buitenkans feilloos. In de vijfde minuut van de blessuretijd maakte hij ook nog 2-0.

Daardoor eindigt het toernooi voor de ploeg van bondscoach Lucio Antunes, die voor Spartaan Tony Varela een basisplaats had. Guy Ramos (RKC) en Josemar Lima (FC Dordrecht) zaten de hele wedstrijd op de bank bij het elftal dat zich eerder ten koste van Marokko en Angola nog wist te plaatsen voor de kwartfinales.

Ghana neemt het in de halve finales op tegen de winnaar van het kwartfinale-duel tussen Burkina Faso en Togo. Het treffen in de halve eindstrijd wordt woensdag 6 februari gespeeld en zal plaats hebben in Nelspruit.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.