Gestokte talenten Lukaku en Deulofeu zetten groeispurt in

Reacties

De voormalige wonderkinderen Romelu Lukaku en Gerard Deulofeu zijn bij Everton bezig aan een opleving. Het duo nam The Toffees op bezoek bij Middlesbrough (0-2) bij de hand en loodste de nummer negen van de Premier League naar de halve finale van de League Cup.

Gestokte talenten Lukaku en Deulofeu zetten groeispurt in

Lukaku heeft al een half voetballeven in de top achter de rug, maar is nog altijd maar 22. De Belg debuteerde kort na zijn zestiende verjaardag in de hoofdmacht van Anderlecht en maakte nog voor zijn zeventiende zijn eerste opwachting bij de Rode Duivels. Twee seizoenen na zijn stormachtige entree koos hij voor Chelsea, dat hem uitleende aan West Bromwich Albion en Everton en Lukaku in de zomer van 2014 ook definitief naar laatstgenoemde club liet gaan.

Op Goodison Park lost de atletische spits zijn belofte dit seizoen in rap tempo in. In de schaduw van Jamie Vardy, die een record vestigde door in elf achtereenvolgende Premier League-duels het net te vinden, scoort ook de Belg aan de lopende band op de Engelse velden. In de vorige jaargang moest Lukaku het nog met tien competitietreffers doen, nu staat de teller na veertien speelronden al op hetzelfde aantal.

Met zijn goal in het duel met Middlesbrough om de League Cup komt de Everton-spits een stuk dichter bij het schrijven van clubgeschiedenis. Lukaku kroonde zich het voorbije weekend tegen AFC Bournemouth (3-3) tot de eerste speler sinds 1984 die namens de Premier League-club 25 keer of meer scoorde in één kalenderjaar. Met nog vijf competitieduels op het programma in de overvolle decembermaand is het doelpuntentotaal van Adrian Heath, die 28 treffers produceerde in 1984, binnen handbereik voor Lukaku, die nu op 26 doelpunten staat.

Middlesbrough-verdedigers hadden dinsdagavond letterlijk hun handen vol aan Gerard Deulofeu, die een tik in het gezicht kreeg van Daniel Ayala.
Middlesbrough-verdedigers hadden dinsdagavond letterlijk hun handen vol aan Gerard Deulofeu, die een tik in het gezicht kreeg van Daniel Ayala.

De oersterke aanvalsleider kan bij zijn recordjacht ongetwijfeld rekenen op de hulp van Gerard Deulofeu (21). Evenals Lukaku stond de Spanjaard op jonge leeftijd al te boek als een megatalent. Ook de vleugelspeler wist echter niet door te breken bij een absolute topclub. Lukaku had moeite bij Chelsea en Deulofeu wist zijn kans niet te grijpen bij Barcelona, dat hem in de voorbije transferperiode aan Everton verkocht.

De vijf scharen die voorafgingen aan de voorzet waaruit Lukaku met een kopbal scoorde, zijn illustratief voor het zelfvertrouwen waarmee Deulofeu momenteel speelt. Manager Roberto Martinez constateerde in gesprek met The Liverpool Echo dat zijn landgenoot enorme stappen maakt. 'Hij heeft ontzettend veel talent, maar hij begint nu ook volwassen te worden. Hij is erg constant en dat is lastig voor een buitenspeler. Daar ben ik het meest van onder de indruk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.