Gerrard doet vooraankondiging over afscheid en rol als coach

Reacties

Steven Gerrard weet het nog niet helemaal zeker, maar stelt dat zijn pensioen dichtbij is. De 35-jarige middenvelder van LA Galaxy gaat in 2016 nog door, maar wil zich daarna hoogstwaarschijnlijk gaan richten op zijn trainersloopbaan. Uiteraard is een terugkeer bij zijn geliefde Liverpool dan een optie.

Gerrard doet vooraankondiging over afscheid en rol als coach

'Ik ben er nog niet honderd procent zeker van, maar ik denk dat dit mijn laatste jaar als profvoetballer wordt', stelt Gerrard in gesprek met The Telegraph. Het Liverpool-boegbeeld heeft bij Galaxy, dat hij na zeventien jaar bij de selectie van Liverpool afgelopen zomer uitkoos als tweede club in zijn loopbaan, nog een contract tot 31 december. Het nieuwe seizoen in Amerika start in maart.

'Vanaf november of december 2016 zal ik beschikbaar zijn', doelt de 114-voudig Engels international op een toekomst als trainer. 'Tegen die tijd heb ik er 75 procent van mijn trainerscursus op zitten. Als ik weer in Engeland terug ben wil ik bij meerdere clubs in de keuken kijken en van andere managers leren.'

Uiteraard is Liverpool, dat hem de voorbije weken liet meetrainen om zijn conditie op peil te houden, de eerste optie voor Stevie G. 'Ik heb al een gesprek gehad met Klopp', verwijst hij naar het contact met de Duitse Liverpool-manager. 'En hoewel er nog geen concreet aanbod is, heeft de club al laten weten me graag weer terug te zien.'

Terugkijkend op zijn loopbaan heeft Gerrard wel spijt. Hij had achteraf gezien veel eerder aan de trainerscursus willen beginnen. 'Dat had ik al moeten doen toen ik 21 of 22 was. Maar toen zat ik alleen maar in hotels te kijken naar The Office of The Sopranos', aldus de middenvelder, die daardoor nu nog aan de bak moet om zijn diploma's binnen te slepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.