Gerrard welkom bij Liverpool: 'Zoals de afgelopen 500 jaar'

Reacties

Los Angeles Galaxy-middenvelder Steven Gerrard (35) is van harte welkom bij zijn voormalige club Liverpool, waar hij als een levende legende geldt. De Amerikaanse competitie ligt nu stil en als hij zijn conditie op peil wil houden, kan hij aankloppen bij de Engelsen.

Gerrard welkom bij Liverpool: 'Zoals de afgelopen 500 jaar'

'Als hij bij ons wil trainen, is dat geen probleem', stelt Liverpool-manager Jürgen Klopp op de website van The Reds. De Duitse oefenmeester - sinds oktober zwaait hij de scepter op Anfield - had onlangs een onderonsje met Gerrard, die na afloop van het seizoen in Amerika naar Liverpool terugkeerde voor vakantie.

'Hij mag ons trainingscomplex gebruiken wanneer hij wil, net zoals hij dat de laatste vijfhonderd jaar deed', vertelt Klopp, knipogend naar de lange periode die Gerrard bij Liverpool doorbracht. Eind jaren tachtig kwam hij als negenjarig jongetje bij de club. 'We hadden een goede, leuke ontmoeting. We hebben over veel gesproken.'

De fans van The Reds hoeven echter niet te hopen dat hun held zijn gezicht binnenkort al laat zien op trainingscomplex Melwood. 'Hij is hier momenteel om vakantie te vieren. Hij wil dus nog niet volgende week trainen. En als hij dat helemaal niet wil, is het ook goed. Dan gaat hij weer naar LA', zegt Klopp.

In Amerika gaat de competitie pas weer in maart van start. In die tussenperiode is het niet ongebruikelijk dat spelers verhuurd worden aan clubs in Europa. Zo keerde Thierry Henry in het verleden terug bij Arsenal. Of Liverpool ditzelfde met Gerrard wil doen, laat Klopp in het midden. 'Momenteel is er nog niets gaande', aldus de Duitser.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.