Geroutineerde Kum vijfde nieuweling bij Roda JC

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft opnieuw zaken gedaan op de transfermarkt. Christian Kum heeft met de Limburgers een akkoord bereikt over een tweejarig contract, met een optie voor nog een jaar. De dertigjarige verdediger had een aflopende verbintenis met FC Utrecht.

Geroutineerde Kum vijfde nieuweling bij Roda JC

Kum vervolgde zijn loopbaan twee jaar geleden in de Domstad, nadat hij eenzelfde periode voor SC Heerenveen had gespeeld. Roda is voor de bij ADO Den Haag opgeleide en doorgebroken verdediger nu de vierde club van zijn carrière, die in het seizoen 2005/06 begon met zijn debuut voor de Hagenaren.

Na Roel Brouwers, Mikhail Rosheuvel, Adil Auassar en Frederic Ananou is Kum alweer de vijfde nieuweling in de selectie van trainer Yannis Anastasiou. 'Christian is een welkome versterking. Hij kan zowel links als centraal in de verdediging uit de voeten en beschikt over de nodige routine', zegt technisch directeur Ton Caanen op de Roda-website.

De in Duitsland geboren verdediger speelde voor ADO, Heerenveen en Utrecht in totaal al 216 Eredivisie-wedstrijden. Tegenover de komst van Kum naar Kerkrade staat het vertrek van een heel elftal transfervrije spelers, onder wie de verdedigers Arjan Swinkels, Jordy Buijs, Bart Biemans, Henk Dijkhuizen en Martijn Monteyne. Ook de Duitse spits Dani Schahin is onderweg naar Roda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.