Gerommel bij EK-tegenstander Oranje: drie spelers uit selectie gezet

Reacties

Guido Burgstaller, Marco Grüll en Niklas Hedl zijn voorlopig niet welkom bij het nationale elftal van Oostenrijk. Het drietal zat vorig jaar nog bij de selectie toen Oostenrijk zich kwalificeerde voor het EK in Duitsland, maar wordt voorlopig geweerd door bondscoach Ralf Rangnick. Burgstaller, Grüll en Hedl namen deel aan homofobe spreekkoren bij hun club Rapid Wien.

Gerommel bij EK-tegenstander Oranje: drie spelers uit selectie gezet
© Pro Shots

Begin maart lekte een video uit, waarop te zien was hoe Rapid Wien een overwinning op rivaal Austria Wien vierde. Tijdens het overwinningsfeestje werden homofobe spreekkoren geuit, diverse spelers en stafleden werden geschorst naar aanleiding van de video.

Burgstaller (26 interlands), Grüll (4) en Hedl (1) zijn er dus niet bij als Oostenrijk in maart de laatste interlandperiode voor de start van het EK afwerkt. Er wordt geoefend tegen Slowakije en Turkije. Oostenrijk is op het EK in Groep D gekoppeld aan het Nederlands elftal.

De mogelijkheid bestaat dat het drietal dan weer terug is gekeerd in de selectie. Voor bondscoach Rangnick is het namelijk geen definitief besluit, Burgstaller, Grüll en Hedl kunnen eventueel terugkeren als international. 'Dan zullen de jongens wel moeten bewijzen dat ze deze zaak serieus nemen en begrip hebben wat het voor mensen betekent om in het openbaar beledigd of gediscrimineerd te worden.'

Europees Kampioenschap

EK 2024, Groep D

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Polen
0
0
0
0
0-0
0
0
2
Nederland
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Oostenrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
4
Frankrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 27 mrt. 2024

De derde EK-tegenstander van Oranje is nog niet bekend en komt voort uit de komende play-offs. Polen, Estland, Wales en Finland maken uit wie zich bij Nederland, Frankrijk en Oostenrijk mag voegen in Groep D.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.