Geprezen Palacio: 'Zie mezelf niet als redder van Inter'

Buitengewoon, beslissend en een leider. Stuk voor stuk kenmerken die toegeschreven werden aan de speelstijl van Rodrigo Palacio na afloop van het door Internazionale gewonnen inhaalduel met Sampdoria woensdag (0-2). De aanvaller zelf schrijft het succes liever toe aan het hele team.

Geprezen Palacio: 'Zie mezelf niet als redder van Inter'

'Rodrigo speelde buitengewoon en heeft ons aan de drie punten geholpen', aldus aanvoerder Javier Zanetti. 'Zijn geheim is zijn staartje', lachte de verdediger. 'Nee, hij is een topspeler en laat dat aan iedereen zien.'

Trainer Andrea Stramaccioni zegt het talent van de geboren Argentijn al eerder te hebben gezien. 'Zijn naam was begin dit seizoen de eerste die ik noemde bij Moratti (clubpresident, red.). 'De eerste op wie we moesten letten. Zijn seizoen is op twee manieren waardevol: hij is zelf volwassener geworden en bovendien een leider voor het team geworden.'

Palacio (31) zelf is blij met zijn prestatie en geeft toe dat zijn verleden bij Genoa (rivaal en stadgenoot van Sampdoria) een extra dimensie aan het optreden toevoegde. 'Het was belangrijk weer eens te winnen. We hebben allemaal goed gespeeld en kunnen nu met meer vertrouwen verder.' Zaterdag verloor Inter - ondanks een treffer van Palacio - de belangrijke topper van Juventus (1-2).

'Ik ben niet de redder van Inter, we hebben allemaal goed gespeeld. Wel ben ik blij met de goals, iedereen kent mijn verleden bij Genoa.' Palacio maakte tussen 2009 en 2012 zijn treffers voor de laagvlieger in de Serie A.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen