Goals Palacio bezorgen Inter overwinning bij Sampdoria

Internazionale heeft woensdagavond het inhaalduel bij Sampdoria gewonnen: 0-2. Het duel in Genua werd afgewerkt omdat op 17 maart hevige regen- en sneeuwval voor een afgelasting zorgden.

Internazionale mocht over het resultaat niet klagen. In het eerste bedrijf kreeg Sampdoria de beste kansen, maar de uitblinkende doelman Samir Handanovic hield zijn ploeg overeind.

Aan de andere kant kon voormalig AZ-doelman Sergio Romero een kopgoal van Rodrigo Palacio niet voorkomen. De Argentijn kopte raak op aangeven van Álvaro Pereira en zag hoe zijn landgenoot alleen zijn vingertoppen tegen de bal kreeg. Dat was niet voldoende, de bal belandde in de verre hoek.

Ook in de tweede helft bleef Internazionale overeind. Ook de talentvolle Mauro Icardi, die wel heel nadrukkelijk op de radar van tegenstander Internazionale staat, kon geen potten breken. In de blessuretijd herhaalde Palacio zijn kunststukje. Hij was opnieuw de afmaker door de weifelende Romero te passeren en stelde daarmee de overwinning voor Inter veilig.

Zodoende is de ploeg van trainer Andrea Stramaccioni op gelijke hoogte gekomen met nummer vijf Lazio. Sampdoria zakt een plekje naar de dertiende plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.