Invaller Palacio held van Inter, jubileumtreffer Di Natale

Internazionale heeft op bezoek bij mede-subtopper Catania op de valreep weer eens een overwinning kunnen bijschrijven. Fiorentina maakte in eigen huis eveneens geen fout tegen Chievo, terwijl Antonio Di Natale Udinese drie punten bezorgde met zijn 150ste treffer in dienst van Le Zebrette.

Catania – Internazionale 2-3Op Sicilië keek Inter al na twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aan. In de zevende minuut profiteerde Gonzalo Bergessio van een fout van Juan Jesus, die de bal verspeelde in een poging hem af te schermen. Vervolgens kopte Giovanni Marchese bij de tweede paal volledig vrij de 2-0 op het scorebord uit een vrije trap van Francesco Lodi.

Inter-trainer Andrea Stramaccioni hoopte de wedstrijd te kantelen door Zdravko Kuzmanovic te vervangen voor Dejan Stankovic en Rodrigo Palacio in te brengen in plaats van Tommaso Rocchi. Die wissels hadden effect, want met name Palacio was een ware plaag voor de Catania-defensie.

Bij de aansluitingstreffer van Ricky Álvarez was hij aangever, terwijl hij twintig minuten voor tijd na voorbereidend werk van Álvaro Pereira eigenhandig de gelijkmaker achter Catania-keeper Mariano Andújar kopte. De comeback van de Nerazzurri was compleet toen Palacio uit een voorzet van Esteban Cambiassio in blessuretijd ook nog de 2-3 binnentikte.

Door de overwinning blijven Stramaccioni en de zijnen meedoen in de strijd om Champions League-voetbal. Na de 4-1 nederlaag bij Fiorentina en de 1-1 tegen stadgenoot AC Milan had Inter terrein verloren. Inter staat vierde met 47 punten, op één punt van Milan. Catania is zevende met 42 punten.

Fiorentina - Chievo 2-1Fiorentina blijft in eigen huis maar winnen. Na de 2-0 overwinning tegen Parma en de 4-1 winst op Inter moest ook Chievo er in Stadio Artemio Franchi aan geloven. Isaac Cofi maakte na 38 minuten nog wel gelijk voor de middenmoter, die na vier minuten al op achterstand was gekomen door een rake vrije trap van aanvoerder Manuel Pasqual.

Lange tijd leek Chievo ook een punt mee te nemen uit Florence, waar Fiorentina de ene na de andere kans miste. Invaller Marcelo Larrondo had het vizier echter wel op scherp. De Argentijnse winteraankoop besliste de wedstrijd van dichtbij na een kopbal van collega-aanvaller Luca Toni en liet zijn eerste doelpunt in dienst van Fiorentina aantekenen.

Door de derde thuiszege op rij staat de ploeg van trainer Vincenzo Montella nu zesde met 45 punten. De achterstand op nummer drie Milan is slechts drie punten, waardoor Fiorentina nog meedoet in de strijd om het derde Champions League-ticket. Chievo is zestiende met 29 punten.

Pescara- Udinese 0-1Op bezoek bij hekkensluiter Pescara heeft Antonio Di Natale Udinese de eerste uitzege van dit kalenderjaar bezorgd met zijn 150ste competitiedoelpunt in dienst van Le Zebrette.

De 35-jarige aanvaller is opnieuw bezig aan een uitstekend seizoen. Hij heeft inmiddels alweer vijftien competitiegoals achter zijn naam staan, slechts drie minder dan Serie A-topscorer Edinson Cavani.

Met Udinese gaat het in 2012/13 tot dusver niet zo voortvarend. Met veertig punten is het negende, op zeven punten van nummer vijf Lazio. Het uitzicht op Europees voetbal is daardoor troebel. Pescara is laatste door het 0-0 gelijkspel van Palermo bij Torino eerder vandaag.

Overige uitslagenSampdoria - Parma 1-0Bologna - Cagliari 3-0Siena - Atalanta 0-2Torino-Palermo 0-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.