Geplaagde Stevens nadert rentree bij Twente

Reacties

Bij FC Twente nadert doelman Sonny Stevens zijn rentree. De 23-jarige goalie heeft tijdens het trainingskamp in het Spaanse een volle trainingsweek achter de rug en kijkt uit naar het moment dat hij onder de lat terugkeert.

Geplaagde Stevens nadert rentree bij Twente

De in de zomer van 2013 van FC Volendam overgekomen sluitpost raakte begin april in een bekerduel met PEC Zwolle zwaar geblesseerd. Hij scheurde de achterste kruisband van zijn rechterknie af en stond vanaf dat moment opnieuw voor een maandenlange revalidatieperiode. Na een slepende schouderblessure was de kniekwetsuur een volgende tegenvaller voor de doelman, die sinds de zomer van 2013 tot slechts zestien Eredivisie-duels voor de Tukkers kwam. Wel maakte hij achttien keer zijn opwachting bij de beloften.

Zodoende moest Stevens ook in de beroerde eerste seizoenshelft toekijken. Het noodlijdende Twente besloot het kalenderjaar 2015 als zeventiende en met liefst 41 tegengoals. De twee doelmannen Nick Marsman en Joël Drommel wisselden elkaar af en bleven van kritiek niet verschoond.

Mogelijk kan de rentree van Stevens op termijn uitkomst bieden. 'Het schiet aardig op', vertelt hij immers over zijn herstel op de clubwebsite. 'Voor de winterstop heb ik een paar keeperstrainingen meegedaan en tot aan de Kerst heb ik doorgetraind. Hier in Spanje heb ik mijn eerste volledige trainingsweek gehad en ik heb alles met de groep mee kunnen doen. Het is lekker om weer bij de groep te zijn en op de training met de partijtjes weer onder de lat te staan.'

Met de rentree sloot Stevens een moeilijke periode af. 'Natuurlijk was het een klap voor mij, ik stond net een paar maanden onder de lat en wilde verder groeien.' Een datum voor zijn rentree heeft Stevens nog niet geprikt. 'Het is moeilijk om te plannen wanneer ik weer helemaal wedstrijdfit ben. Ik wil me nergens aan vastklampen en niets plannen. We doen nu heel veel op gevoel. Hoe ik mij voel en hoe de knie zicht houdt. Komende weken train ik gewoon met de groep mee en op een gegeven moment zal ik mijn wedstrijden spelen bij Jong FC Twente om weer helemaal fit te worden. Op dit moment gaat het goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.