Gentleman Ranieri vraagt fans om applaus voor Kanté

Reacties

Het League Cup-duel tussen Leicester City en Chelsea van dinsdag staat deels in het teken van N'Golo Kanté. Voor de Franse middenvelder is het duel in het King Power Stadium een weerzien.

Gentleman Ranieri vraagt fans om applaus voor Kanté

Kanté is de enige speler van de stuntploeg die deze zomer vertrok. Chelsea legde 36 miljoen euro voor hem op tafel. Vaste waarden als Kasper Schmeichel, Wes Morgan, Danny Drinkwater, Riyad Mahrez en Jamie Vardy bleven de Engelse kampioen wel trouw.

'Maar ik ben heel blij hem weer te zien', keek Ranieri tijdens de persconferentie vooruit naar morgen. 'Ik ga hem een heel warm welkom geven. Onze fans moeten dat ook doen. Zij moeten waarderen wat hij voor ons heeft gedaan.'

'Ik zou heel blij zijn als de fans hem met groot applaus begroeten voor de wedstrijd, maar als het fluitsignaal is gegaan is hij een vijand', stelde de Italiaanse coach wel te willen winnen van de kilometervreter. Volgens Ranieri is het niet zo gemakkelijk om een club als Chelsea de deur te wijzen. 'De fans moeten begrijpen dat als een grote ploeg komt, het voor spelers moeilijk is om nee te zeggen. Juist daarom moeten we zo blij zijn dat Vardy en Mahrez hier nog wél zijn.'

Voor Ranieri is het duel ook om een andere reden bijzonder. Tussen 2000 en 2004 was hij zelf manager bij de Londenaren. Nu zwaait Antonio Conte er de scepter. 'Conte is een winnaar, maar heeft natuurlijk wel tijd nodig', verwees Ranieri onder meer naar de nederlaag op eigen veld tegen Liverpool (1-2) van vrijdag. 'Je moet eerst de Engelse competitie leren begrijpen. Maar ik heb dit seizoen al een goed Chelsea gezien. Ik sluit niet uit dat ze nog prijzen gaan pakken', besloot hij over de nummer vijf van Engeland. Zelf is Leicester elfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.