Ranieri prijst scorende Slimani: 'Hij verdedigt geweldig'

Reacties

Leicester City-manager Claudio Ranieri is gelukkig met Islam Slimani. De Algerijnse spits bracht The Foxes zaterdag met twee goals de overwinning op Burnley (3-0), maar Ranieri is vooral te spreken over de werklust van de recordaankoop.

Ranieri prijst scorende Slimani: 'Hij verdedigt geweldig'

Leicester maakte in de zomer dertig miljoen euro over aan Sporting Lissabon voor de 28-jarige Slimani, die tegen Burnley voor het eerst in de basis begon in de competitie. De spits nam de plek van Shinji Okazaki in het kampioenselftal van vorig seizoen in en had 48 minuten nodig om zijn eerste twee treffers in het King Power Stadium te maken. 'Het is de eerste keer dat de fans zien hoe sterk hij is. Hij verdedigt geweldig en blijft druk zetten over het hele veld', jubelt Ranieri tegen Sky Sports.

Leicester begon het seizoen moeizaam met één overwinning in de eerste vier duels, maar na een geslaagd Champions League-debuut woensdag in België (0-3 winst op Club Brugge) pakten The Foxes ook zaterdag de drie punten. 'Ik was erg benieuwd hoe we zouden spelen met een Champions League-wedstrijd in de benen, maar dit was een uitstekende overwinning', meent Ranieri, die met zijn ploeg nu de negende plaats op de ranglijst bezet, met acht punten minder dan koploper Manchester City.

Waar Leicester vorig seizoen zeer succesvol was in de omschakeling, trof de ploeg met Burnley een inzakkende tegenstander, waardoor de regerend kampioen zelf het spel meer moest maken. Dat zal niet de laatste keer zijn dit seizoen, verwacht Ranieri. 'Maar dat wordt een heel mooi uitdaging voor ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.