Denswil wijst Club Brugge de weg omhoog na mini-crisis

Club Brugge heeft de weg omhoog weer gevonden in de Belgische competitie. Na drie duels zonder zege werd in eigen huis gewonnen van Eupen, dat mede door een goal van Stefano Denswil met 3-2 onderuitging.

Door de zwakke seizoenstart begon Brugge als nummer tien van de competitie aan de wedstrijd met de andere middenmoter. Het was Eupen dat sterk startte. Henry Chukwuemeka Onyekuru opende in de negende minuut de score, maar Ruud Vormer en co kwamen terug. Jelle Vossen zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker en in de tweede helft hielp Denswil zijn ploeg aan de voorsprong door keeper Hendrik Van Crombrugge af te troeven bij een luchtduel.

Net als Denswil en Vormer was Ricardo van Rhijn overigens in de basis begonnen. De Nederlanders moesten drie dagen na de Champions League-nederlaag tegen Leicester City diep in de reserves tasten, want na een rake strafschop van Vossen kwam Eupen in de slotfase terug tot 3-2. Luis García Fernandez benutte een penalty en zorgde zo voor het slotakkoord.