Gent geeft bij Zulte diep in blessuretijd zege weg

AA Gent heeft donderdagavond dure punten laten liggen op bezoek bij SV Zulte Waregem. De bezoekers gaven vijf minuten in de blessuretijd een nipte voorsprong weg: 2-2.

In het eerste bedrijf had Gent aanvankelijk niets te vertellen. Khaleem Hyland strafte het fletse optreden van de gasten al na acht minuten af. Na een weggekopte corner rondde hij af met een ziedende knal: 1-0.

Halverwege de eerste helft kwam de gelijkmaker van Zlatan Ljubijankic volledig uit de lucht vallen. Zulte-goalie Sammy Bossut kon een schot van Stijn De Smet nog pareren, maar moest capituleren op de rebound van Ljubijankic.

Na de gelijkmaker kwam Gent iets beter in de wedstrijd. Tot een derde doelpunt kwam het voor rust niet meer. Miguel Dachelet leek zich in de tweede helft te ontpoppen tot dé schlemiel van de wedstrijd. Hij promoveerde een voorzet van Yassine El Ghanassy tot doelpunt en passeerde met de ongelukkige actie zijn eigen doelman: 1-2.

In de slotfase verzuimde AA Gent verder uit te lopen. In de vijfde minuut van de blessuretijd kregen de bezoekers daarvoor de rekening gepresenteerd. Moussa Traoré was attent na een klutssituatie en zette alsnog de gelijkmaker op het scorebord.

Door de remise bedraagt de achterstand van Gent op koploper Anderlecht elf punten. Nummer twee Racing Genk heeft vier punten meer dan Gent en neemt het later vanavond op tegen Lokeren.