Koster krijgt wat lucht na zege Club op AA Gent

De opdracht was duidelijk: Adrie Koster moest de laatste twee wedstrijden van dit kalenderjaar winnen om zijn baan als coach bij Club Brugge te behouden. Door de 2-0 zege op AA Gent is de Zeeuw daar voor vijftig procent in geslaagd.

Koster krijgt wat lucht na zege Club op AA Gent

Ondanks de waarschuwing van het bestuur van Club was de eerste kans voor de thuisploeg. Elimane Coulibaly zag zijn kopbal echter gekeerd worden door goalie Coosemans. In de 24ste minuut kon Koster wat rustiger op de bank zitten. Ivan Perisic kopte een voorzet van Nabil Dirar binnen.

Een kleine tien minuten later had Dorge Kouemaha een kunststukje in huis. De Kameroener controleerde een afgeslagen bal op de knie en haalde vanaf twintig meter verwoestend, en doeltreffend, uit voor 2-0.

Een kwartier voor tijd kwam er toch weer druk op de ploeg uit Brugge. Dirar maakte een forse overtreding op Yassine El Ghanassy en mocht direct vertrekken. Hoewel Gent nog wat druk zette, kwam Club Brugge, waar Ryan Donk negentig minuten meedeed, niet meer in de problemen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's