Gent drukt Standard van Jans verder in de problemen

De druk op trainer Ron Jans is bij Standard Luik verder toegenomen na de thuisnederlaag tegen AA Gent (1-2), dat daarmee een ontluikende crisis wel bezwoer.

Trond Sollied ligt onder vuur bij AA Gent. De Noorse trainer reageerde op de kritiek in de Belgische media. 'Ik werk met kinderen, geen mannen', zei Sollied, die ook nog opmerkte zo weer een nieuwe club te hebben.

Maar waar Sollied de druk enigszins van de ketel haalde met de zege op Sclessin, zijn de problemen voor zijn collega Jans juist groter geworden. Standard incasseerde vrijdag alweer de derde nederlaag op rij, de vierde van het seizoen.

Aanvankelijk zag het er goed uit voor de Waalse formatie. Yoni Buyens zette de ploeg van Jans halverwege de eerste helft op voorsprong. Ondanks het matte spel kreeg Gent (met Sergio Padt in het doel) kort voor rust de gelijkmaker in de schoot geworpen. Jelle Van Damme werkte een voorzet van Ilombe M'Boyo de bal in zijn eigen doel: 1-1.

Drie minuten in de tweede helft zag het er nog somberder uit voor Standard. Een rode kaart voor Imoh Ezekiel na een elleboogstoot aan het adres van Rafinha bleek het begin van het einde. Na bijna een uur profiteerde César Arzo van de numerieke meerderheid. Ondanks een overwicht van Standard bleef de gelijkmaker uit, waardoor de Waalse ploeg verder wegzakt op de ranglijst. AA Gent klom naar de tweede plaats achter Club Brugge. Foto: VI Images