Gênante situatie voor Watford: nieuw statement schijnaanwinst

Reacties

Pape Gueye heeft nog altijd geen duidelijkheid over zijn toekomst, zo laat hij weten in een verklaring. Het talent van Le Havre is verwikkeld in een merkwaardige transfersoap, waarbij Watford een deal lijkt te hebben gesloten met de verkeerde zaakwaarnemer.

Gênante situatie voor Watford: nieuw statement schijnaanwinst
© Pro Shots

De Premier League-club kondigde de komst van de Fransman eind april aan. De middenvelder zou transfervrij overkomen van Le Havre en voor vijf jaar hebben getekend op Vicarage Road. Het persbericht bleek te voorbarig. Kort na de bekendmaking ontstond er al grote twijfel over de transfer. Via zijn advocaat Pierre-Henri Bovis liet Gueye weten helemaal geen akkoord te hebben bereikt met Watford. De Engelse club ontving wel een ja-woord, maar dat was van Bakari Sanogo, de zaakwaarnemer van Gueye. De belangenbehartiger werd echter aan de kant geschoven door de ontevreden speler.

Het was volgens de advocaat van Gueye de vraag of de transfer al volledig was afgerond. Volgens hem was er slechts een voorcontract getekend en was er nog geen definitief akkoord. De verschillende partijen spraken uitgebreid over de kwestie, maar een oplossing werd er nog niet gevonden.

Gueye laat nu in een statement aan L'Équipe weten: 'Ik wil iedereen bij Le Havre bedanken. Op 30 juni verlaat ik de club die me gevormd heeft. Er is nog geen duidelijkheid over mijn toekomst. De fout die ik gemaakt heb, is dat ik iemand vertrouwd heb die me slecht vertegenwoordigde. Ik wil mijn collega's waarschuwen voor hoe er misbruik van ze kan worden gemaakt. Dit is niet het eerste geval en dit zal ook niet het laatste geval zijn. Na verschillende gesprekken is er nog altijd geen vooruitgang geboekt. Daarom wil ik, omdat het contract nog niet is ingegaan, alle banden met Watford verbreken.'

Watford heeft nog niet op het statement van Gueye gereageerd. Voor de laagvlieger in de Premier League is de huidige situatie extra pijnlijk, omdat de club juist trots was dat het bij de strijd om de Fransman onder meer Arsenal leek te hebben verslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.