Transfer krijgt curieuze wending: 'Pape heeft nooit voor Watford gekozen'

Reacties

Watford maakte woensdag met een bericht op de officiële website melding van de komst van Pape Gueye, maar de Premier League-club mag zich nog niet rijk rekenen. De advocaat van de talentvolle middenvelder claimt dat zijn cliënt nooit zijn jawoord heeft gegeven aan The Hornets.

Transfer krijgt curieuze wending: 'Pape heeft nooit voor Watford gekozen'
© Pro Shots

Watford ontving wel een jawoord, maar dat was van de zaakwaarnemer van Gueye, Bakari Sanogo. Hij bereikte in januari een akkoord over een vijfjarig contract en Watford heeft dat akkoord afgelopen woensdag omgezet in een transfermededeling. Sanogo is echter niet langer de zaakwaarnemer van Gueye, die de belangenbehartiger uit onvrede aan de kant heeft geschoven.

De 21-jarige middenvelder van Le Havre, die bij zijn huidige werkgever over een aflopend contract beschikt, is inmiddels in zee gegaan met Pierre-Henri Bovis. 'Pape is van mening dat Bakari Sanogo in zijn eigen belang handelde en niet in dat van de speler', zegt de advocaat op de Franse radio. In opdracht van zijn cliënt vecht hij het 'akkoord' met Watford nu aan. 'Ik heb in de afgelopen dagen in de kranten gelezen dat ik probeer om een hogere commissie te krijgen, maar dat is niet het geval. Ik ben in de zaak gedoken als advocaat', klinkt het.

'Het is heel duidelijk: er staat nog niets vast', vervolgt Bovis. 'Ja, er is een voorcontract getekend in januari, maar daar zijn wat problemen mee. Ik heb geprobeerd om met Watford te praten, om deze problemen op te lossen, maar Watford had daar geen interesse in. Zij zeggen dat het contract geldig is en dat Pape vanaf komend seizoen bij hen zal zijn.'

Volgens Franse media is Gueye niet tevreden over de voorwaarden die zijn geregeld door zijn voormalig zaakwaarnemer. 'Pape heeft nooit voor Watford gekozen, Bakari heeft dat gedaan. Hij heeft met Watford gesproken over het voorcontract, Pape niet. Dat is het', aldus Bovis, die weet dat zijn cliënt vanwege de coronacrisis met zijn transfervrije status extra interessant is geworden voor andere clubs. Arsenal, Olympique Marseille, Lille, Valencia en Hertha BSC zouden serieuze belangstelling hebben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.