Genadig City verspert De Roon weg naar halve finale FA Cup

Reacties

Manchester City heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het FA Cup-toernooi, al was het in het Riverside Stadium genadig voor Middlesbrough: 0-2.

Genadig City verspert De Roon weg naar halve finale FA Cup

City lag in de eerste kwartfinale al na drie minuten op koers voor de halve finale dankzij het openingsdoelpunt van David Silva. De Spaanse spelmaker stond helemaal vrij in de zestien van Middlesbrough en schoot eenvoudig binnen na een voorzet van Pablo Zabaleta. Op die manier zou de ploeg van manager Pep Guardiola nog vaker doordringen in het vijandelijke strafschopgebied, maar telkens zonder de genadeklap uit te delen.

Het in 2017 in de Premier League nog op een zege wachtende Middlesbrough mocht daarom even hopen op een stunt. Hoewel City de beter voetballende ploeg was, kreeg de werkgever van Marten de Roon via Rudy Gestede (kopbal van de lijn gehaald) en Cristhian Stuani (recht in de handen van Claudio Bravo) kansen op de gelijkmaker. Die zou gezien de verhoudingen op het veld echter niet verdiend zijn.

Marten de Roon gaat in de mangel bij Manchester City-spelers Kevin De Bruyne en Nicolás Otamendi. Voor de Oranje-international rest de strijd tegen degradatie.
Marten de Roon gaat in de mangel bij Manchester City-spelers Kevin De Bruyne en Nicolás Otamendi. Voor de Oranje-international rest de strijd tegen degradatie.

Waar de in de competitie gepasseerde Bravo het rustig had, zag Brad Guzan de City-aanvallers namelijk keer op keer op zich af komen. In de eerste helft hoefde de Amerikaan nog niet reddend op te treden ondanks goede acties van onder anderen Leroy Sané en Raheem Sterling, maar na rust hield Guzan zijn ploeg op de been door een inzet van Sergio Agüero tegen de paal te tikken en een schot van Sané te pareren.

Daardoor was het de vraag of het City ging lukken de halvefinaleplaats vroegtijdig veilig te stellen. Agüero maakte in de 66ste minuut een einde aan de onzekerheid na voorbereidend werk van de uitblinkende Sané. Na een afgekeurde goal van Sterling deed de ploeg van de onder druk staande Aitor Karanka zijn best om het nog spannend te maken. Dat lukte niet. Zo haalde John Stones een kopbal van Fábio van de lijn.

Drie dagen nadat zijn ploeg de tweede plek liet liggen door niet tot scoren te komen tegen Stoke City (0-0) is Guardiola daardoor nog altijd op drie fronten actief in zijn eerste seizoen bij City, dat in de vorige ronde een replay nodig had tegen Huddersfield Town. Woensdag wacht de return in de Champions League tegen AS Monaco. Voor Middlesbrough (achttiende) rest de degradatiestrijd in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.