Gemeente Enschede wil Twente helpen met 25,4 miljoen euro

Reacties

Het college van burgemeester en wethouders van Enschede verstrekt FC Twente een garantstelling ter waarde van 25,4 miljoen euro. De verwachting is dat de gemeenteraad zich later deze maand over het voorstel buigt.

Gemeente Enschede wil Twente helpen met 25,4 miljoen euro

Door de garantstelling kan FC Twente nieuwe leningen aangaan tegen een lagere rente. Aanvankelijk werd gesproken over een pakket ter waarde van 32 miljoen euro. Het bedrag is naar beneden bijgesteld omdat het nu financieel beter gaat met FC Twente.

'Om tot een gezonde financiële situatie te komen bij de club is een verdere herfinanciering van bestaande schulden onverkort noodzakelijk. De gemeentelijke garantstelling is daarin van levensbelang voor FC Twente', aldus Erik Velderman, de Financieel & Operationeel Directeur van de Tukkers.

'Dit scenario is de resultante van intensief overleg met het college van B&W. Het is nu aan de raad om tot een beslissing te komen.'

Het nieuwe voorstel komt erop dat neer dat de bestaande lening van de gemeente Enschede aan FC Twente wordt gehandhaafd, maar dan tegen betere voorwaarden. Daarbovenop staat de gemeente garant voor 8,4 miljoen euro. Op basis hiervan kunnen de Tukkers geld lenen om bestaande schulden te herfinancieren.

FC Twente zucht al jaren onder financiële problemen. De schuldenlast is opgebouwd onder leiding van de inmiddels vertrokken Joop Munsterman en Aldo van der Laan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.