Geheim Romero ontrafeld, verhuisplicht bij Leeds

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Geheim Romero ontrafeld, verhuisplicht bij Leeds

Sergio Romero was woensdag de held van de Argentijnen door twee Nederlandse strafschoppen te stoppen in de halve finale. Beelden toonden hoe hij tussen de penalty’s door op een briefje keek. Dat kon natuurlijk niets anders zijn dan een spiekbriefje met alle informatie over de Oranje-schutters.

Maar niets van dat alles, vertelt Eliana Guarico. 'Het gaat om een lief briefje dat hij altijd bij zich draagt en ik hem in 2008 heb geschreven. Op het veld in zijn broek en daarbuiten in zijn portefeuille', zegt mevrouw Romero over de plaats van bewaren. Waar de doelman weigerde te vertellen wat er op het briefje stond - 'Iets persoonlijks' - en daarmee de mythe van het spieken in stand hield, daar heeft Guarico minder moeite het geheim te onthullen. 'Ik hou van je.' Zo'n boodschap geeft je als doelman natuurlijk de kracht waar geen spiekbriefje tegenop kan…

'Ik wil niet dat er maar ook één speler buiten de stad woont. En dat is een verplichting'
• De spelers van Leeds United hebben er een nieuwe taak bij als ze terug zijn van hun tour door Italië, althans zij die niet in de stad Leeds wonen. Ze moeten op zoek naar een ander huis. Dat is immers de dwingende wens van eigenaar Massimo Cellino. (BBC)

'Als ploeg is Duitsland duizend keer sterker dan Argentinië.'
• Het is niet zo moeilijk te raden op wie de Braziliaanse legende Zico zijn geld gaat inzetten voor de finale.

Oranje-keeperstrainer Frans Hoek heeft zijn weerzien met Lionel Messi laten vereeuwigen en op zijn Facebook-pagina gezet. De twee werkten bij Barcelona samen, maar met Argentinië werd Messi in de halve finale de beul van Oranje.
Oranje-keeperstrainer Frans Hoek heeft zijn weerzien met Lionel Messi laten vereeuwigen en op zijn Facebook-pagina gezet. De twee werkten bij Barcelona samen, maar met Argentinië werd Messi in de halve finale de beul van Oranje.

Franz Beckenbauer is boos en zal de WK-finale van zondag tussen Duitsland en Argentinië niet bijwonen. Waarom niet? Der Kaiser werd onlangs geschorst door de ethische commissie van de FIFA omdat hij niet zou hebben meegewerkt aan een onderzoek. Later werd die sanctie teruggedraaid omdat een en ander op een misverstand zou berusten. Maar toch: 'Er zijn bepaalde mensen die ik niet wil en kan zien. Ik ben enorm onrechtvaardig behandeld. De finale van Duitsland in een legendarisch stadion als Maracaña is geweldig, maar ik kijk thuis en zal op de bank zitten met sjaal en Duitse vlag', aldus de voormalige wereldkampioen (als speler en bondscoach) op de website van de Duitse voetbalbond DFB.

Dave Bulhtuis is overgestapt van FC Utrecht naar 1. FC Nürnberg en als welkomstgeschenk interviewde BILD  hem kort na de verloren halve finale van Oranje. Of de linkspoot van Oranje in tegenstelling tot Ron Vlaar en Wesley Sneijder wel raak zou schieten vanaf elf meter. 'Als de trainer wil dat ik een penalty neem, dan doe ik dat. En dat Oranje geen wereldkampioen zou worden, wist ik al voor het toernooi. Ik had in mijn pool Duitsland ingevuld.' Lees hier het volledige interview.

'Ook met een wereldtitel op zak is Lionel Messi nog steeds niet de beste speler ooit.'
José Mourinho is bij zijn analyse voor Yahoo maar al te duidelijk.

'In het verleden moest ik hem dekken, nu is hij mijn trainer.'
• Voormalig PSV-verdediger Alex is gepresenteerd na zijn overgang van Paris Saint-Germain naar AC Milan en sprak daarbij over zijn trainer: Filippo Inzaghi, de opvolger van Clarence Seedorf.

• De zege op Oranje in de halve finale maakt bij de nodige Argentijnen wat los. Luister maar.

• De Braziliaanse krant Globo  meldt dat de bus van Oranje in de aanloop naar de halve finale tegen Argentijnen is bekogeld. Het incident zou op de rit naar het stadion hebben plaatsgevonden. Verder zouden er geen gevolgen zijn geweest. Bekijk hier een foto van de beschadigde bus van Oranje.

 Duitsland staat zondagavond in de finale van het WK, nadat gastland Brazilië in de halve finale met 7-1 werd verslagen. Dat lijkt een uitzonderlijk hoge score, maar nu we de beelden even terugkijken blijkt dat de Brazilianen ook niet echt tegenstand boden.

• De Braziliaanse politie is driftig op zoek naar Ray Whelan, een businesspartner van de FIFA. Hij wordt nadrukkelijk in verband gebracht met illegale (door)verkoop van WK-tickets. Een aantal agenten wilde de topman van het bedrijf Match Services in het hotel waar hij verbleef in de boeien slaan, maar hij was de dans al ontsprongen.

Op beelden van bewakingscamera's is te zien dat de fraudeur via de achterdeur het hotel verliet, terwijl hem toch eerder was verteld dat hij beschikbaar moest blijven voor de Braziliaanse justitie. Hij werd namelijk maandag al aangehouden en zat een nacht vast voor verhoor, maar werd de dag daarna alweer vrij gelaten. Zijn paspoort werd echter wel ingenomen, dus heel ver weg kan Whelan nog niet zijn. Of hij moet ook paspoorten kunnen vervalsen.

• In Mexico proberen ze nu hun frustraties letterlijk van zich af te slaan. Arjen Robben is de gebeten hond, nadat hij zich in de laatste seconden van de achtste finale liet vallen en daarmee een strafschop verdiende. Klaas Jan Huntelaar benutte dit buitenkansje en knikkerde Mexico daarmee uit het toernooi.

Eerder werd er al een liedje over geschreven door een vijftienjarig meisje, nu is er een piñata van Robben's 'Schwalbe' gemaakt.

'Bij die laatste sliding heb ik mijn reet opengehaald. Sorry voor mijn bewoording, maar dat is wel wat er is gebeurd.'

Javier Mascherano moest zijn geweldige sliding in de laatste minuut, waarmee hij een schot van Arjen Robben blokte, met een nare blessure bekopen. Of de Argentijn door deze kwetsuur het WK via de achterdeur moet verlaten, is nog niet bekend. Hij speelde de wedstrijd tegen Nederland wel gewoon uit.

• Omdat Mario Balotelli nooit geleerd heeft om eerst na te denken voordat hij doet, werkt hij zich keer op keer in de nesten. De Italiaan postte een foto van zichzelf - met een geweer in zijn handen - op Instagram, maar besloot die er niet veel later alsnog af te halen. Het bijschrift luidde: 'Big kiss to all the haters' ('Dikke kus voor al mijn haters').

'Ik wil niet over andere voetballers praten, want ik gun iedereen het allerbeste en ik geniet van de wedstrijden van Oranje. Maar als ik zie hoe de linksbackpositie wordt ingevuld, dan weet ik dat ik dat ook had gekund.'

Hij neemt nog enigszins de moeite om zijn frustratie te verbloemen, maar Alexander Büttner is not amused. Bondscoach Louis van Gaal selecteerde de linksback niet voor het WK in Brazilië en posteerde vervolgens ook nog eens 'aanvaller' Dirk Kuijt op Büttner 's positie.

De vleugelverdediger zag de bui daarom al hangen en vluchtte. Hij liet zich deze zomer door Manchester United, waar Van Gaal na het WK als manager aan de slag gaat, verkopen aan Dinamo Moskou en probeert zich vanuit Rusland alsnog het Nederlands elftal in te knokken.

• Behalve dat de vernedering voor eeuwig in het geheugen van de Brazilianen is gegrift, krijgt de 7-1 afstraffing tegen Duitsland mogelijk nog een staartje. De Braziliaanse minister van Sport, Aldo Rebelo, heeft een onderzoek naar het reilen en zeilen bij de Braziliaanse bond aangekondigd. 'De blamage tegen Duitsland bewijst dat er veranderingen nodig zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.