Geest van Stevens klinkt door bij Di Matteo

Reacties

De aanvallende potentie van Schalke 04 met onder andere Klaas-Jan Huntelaar is Roberto Di Matteo bekend. De Italiaan doet ook denken aan Huub Stevens.

Geest van Stevens klinkt door bij Di Matteo

Met Di Matteo als vervanger van de ontslagen Jens Keller waait er nu ruim negen dagen een nieuwe wind bij Schalke 04. In het kielzog van de Italiaan kwamen ook assistent Attilio Lombardo en keeperstrainer Massimo Battara naar Gelsenkirchen, waar zelfs de vaste buschauffeur een extra rol op het veld heeft gekregen.

'Ik had vroeger twee velden tot mijn beschikking. Dat kan hier niet. Maar om alle oefeningen zonder problemen te kunnen doen, moet alles op het veld snel worden gewijzigd. Daarvoor hebben we iedereen nodig', aldus Di Matteo.

De Italiaan kijkt met genoegen vooruit naar zijn debuut op de bank van Schalke 04, zaterdag tegen Hertha BSC. Maar ook wat hij heeft gezien in zijn nog korte periode in Duitse dienst is hem bevallen. 'Het was een goede week. Ik heb de spelers goed leren kennen en veel gesprekken gevoerd. En we hebben zeer intensief getraind, ook tactisch.'  

Op de eerste werkdag deelde Di Matteo een lijst uit met mogelijke straffen bij overtredingen van de afspraken. 'Het is voor mij belangrijk dat de spelers en de staf zich aan de regels houden', aldus de Italiaanse oud-international.  

Op het tactische vlak blijft veel bij het oude. 'In een week tijd kan je niet alles veranderen. Dat wil ik ook niet. Met de tijd komen er ook wijzigingen. Aanvallend hebben we veel potentie, maar qua organisatie moeten we verbeteren. Het is ook belangrijk op de nul te spelen', klinkt in de woorden van Di Matteo de herinnering aan Huub Stevens door. De Nederlander, en trainer van de vorige eeuw van Schalke 04, sprak zich in vergelijkbare woorden uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.