Geen Plan B voor Brouwers: 'Stoppen kun je maar één keer'

Reacties

Of Roel Brouwers (34) bij Borussia Mönchengladbach in aanmerking komt voor contractverlenging van één seizoen, zal ook dit seizoen pas op het allerlaatste moment duidelijk worden. Die Fohlen maken geen haast met het binden van de geroutineerde verdediger uit Limburg.

Geen Plan B voor Brouwers: 'Stoppen kun je maar één keer'

Uit een eerste onderhoud met de clubleiding kwam recent geen duidelijkheid. 'De club weet nog niet of ze met me verder willen', aldus Brouwers in de Duitse media. 'We hebben gesproken maar op dit moment ligt alles open.'

Al sinds 2007 is de vroegere verdediger van onder meer Roda JC actief voor Borussia Mönchengladbach. De voorbije seizoenen kreeg Brouwers – geen vaste waarde meer – pas in een laat stadium te horen dat hij kon bijtekenen. Ondanks zijdelingse interesse van andere clubs waar hij waarschijnlijk regelmatig aan spelen kon komen, besloot hij telkens in Gladbach te blijven.

Druk
'Het is natuurlijk niet leuk pas voor de laatste wedstrijd van het seizoen te horen hoe het verdergaat', stelt de verdediger, deze jaargang pas goed voor zeven optredens in officieel verband. 'Maar ik leg mezelf geen druk op.' Brouwers' ploeggenoot en concurrent Martin Stranzl maakte deze week bekend na dit seizoen te stoppen als prof. Zijn Belgische kompaan Filip Daems verruilde BMG vorige zomer na bijna elf jaargangen voor Westerlo. Over dergelijke opties heeft Brouwers zelf nog niet nagedacht.

'Daar ga ik pas over nadenken zodra ik hoor dat het verhaal bij Gladbach eindigt. Al hoop ik wel dat ik zélf het moment kan bepalen dat ik mijn loopbaan beëindig. Stoppen met voetballen kun je namelijk maar één keer.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.