Geen nieuwe bekerstunt VVSB na ruim verlies in Volendam

VVSB heeft niet voor een nieuwe bekerstunt kunnen zorgen. De ploeg uit de Tweede Divisie verloor in de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker van FC Volendam: 4-1. De amateurs uit Noordwijkerhout reikten vorig seizoen nog tot de halve finale, maar kwamen tekort tegen de nummer vier uit de Jupiler League. Een fout van VVSB-doelman Ruben Valk leidde de nederlaag in.

Valk zal met een dramatisch gevoel van het veld in Volendam zijn gestapt. Hij ging flink de mist in bij een vrije trap van Volendam. De doelman van de nummer acht uit de Tweede Divisie liet na een kwartier een ogenschijnlijk eenvoudige vrije trap knullig uit zijn handen vallen. Volendam-aanvoerder Kees Kwakman profiteerde en schoof de bal in het lege doel.

In een doelpuntrijke openingsfase betekende die treffer de 2-1. Al na vijf minuten kwam Volendam op voorsprong via een rake kopbal van Erik Schouten. De nummer vier van de Jupiler League moest daarna toch wat kansjes toestaan. Volendam-doelman Hobie Verhulst greep eerst nog in toen Tommy Bekooij een poging waagde. In de dertiende minuut werd Verhulst echter geklopt. Volendammer Kevin van Kippersluis speelde verkeerd terug en schonk zo opponent Giovialli Serbony een vrije doortocht richting het doel van Verhulst. Serbony bleef rustig en rondde beheerst af: 1-1.

Lang kon VVSB niet genieten van dat doelpunt, want twee minuten later profiteerde Kwakman dus van de fout van Valk. Het was een dreun die de mannen van trainer Wilfred van Leeuwen niet meer te boven kwamen.

Na een half uur was Valk wederom geklopt. Gyliano van Velzen schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Diezelfde Van Velzen stond na een uur ook aan de basis van de 4-1. Nu bediende hij Van Kippersluis, die zo zijn fout van de eerste helft herstelde.

Volendam werd zo de eerste ploeg die zich plaatste voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker, waarvoor donderdag wordt geloot. VVSB kan zich nu volledig op de Tweede Divisie richten.