KNVB-beker: geen Brabantse gegadigden, wel amateurs

Reacties

Zonder een Noord-Brabantse afvaardiging maar met nog vier amateurploegen gaat de strijd om de KNVB-beker weer verder. Drie Eredivisionisten gaan sneuvelen.

KNVB-beker: geen Brabantse gegadigden, wel amateurs

Voor het eerst sinds het seizoen 1916/17, exact honderd jaar geleden, gaat de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi van start zonder clubs uit Noord-Brabant.

Wel zijn nog vier amateurploegen in de race om de nationale beker, waaronder VVSB en IJsselmeervogels. Die twee clubs weten hoe het is om ver te komen in de nationale bekerstrijd, waarbij met name het sprookje van de Noordwijkerhouters nog vers in ons geheugen ligt. VVSB strandde vorig jaar pas in de halve finale, waar IJsselmeervogels dat kunststukje in 1975 uithaalde.

De jacht op de KNVB-beker is na deze ronde voor drie Eredivisionisten voorbij, aangezien bij de loting drie clubs van het hoogste niveau aan elkaar werden gekoppeld.

De KNVB gebruikt het bekertoernooi ook om het gebruik van technologische hulpmiddelen te testen. Bij drie duels in de achtste finale (FC Volendam – VVSB, PEC Zwolle – FC Utrecht en SC Cambuur – Ajax) wordt een videoarbiter ingezet. Onder anderen Björn Kuipers neemt plaats in de videokamer.   

Achtste finale KNVB-bekertoernooi
IJsselmeervogels - SC Heerenveen Dinsdag 18.30 uur
FC Volendam - VVSB 20.45 uur
PEC Zwolle - FC Utrecht Woensdag 18.30 uur
AZ - ASWH 20.00 uur
Vitesse - Jodan Boys 20.00 uur
Feyenoord - ADO Den Haag 20.45 uur
SC Cambuur - Ajax Donderdag 18.30 uur
Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 20.45 uur
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.