Geen Kuipvrees bij Kishna: 'Ik wilde meteen vlammen'

Reacties

Waar Jean-Paul Boëtius vorig seizoen tijdens een Klassieker in een kolkende Kuip in de basis debuteerde bij Feyenoord, was het zondagmiddag de beurt aan Ricardo Kishna. De negentienjarige linksbuiten stond uitgerekend in Rotterdam voor het eerst in de basis van Ajax en liet zich nadrukkelijk gelden met de assist op de gelijkmaker van Kolbeinn Sigthórsson.

Geen Kuipvrees bij Kishna: 'Ik wilde meteen vlammen'

Daar houdt de vergelijking tussen de linksbuitens van Feyenoord en Ajax echter wel op. Waar Boëtius anderhalf jaar geleden vooral indruk maakte door zijn frivoliteit, viel zondag bij de beslissende actie van Kishna vooral op over hoeveel pure snelheid de in Den Haag geboren Ajacied beschikt en zo Oranje-international Bruno Martins Indi voorbij snelde.

Trainer Frank de Boer liet deze week al doorschemeren dat Kishna in De Kuip aan de aftrap zou kunnen staan. Kishna kreeg echter pas laat uitsluitsel, vertelt hij tegen FOX Sports. 'Vanochtend tijdens de bespreking hoorde ik dat ik linksbuiten stond.' Kishna raakte er niet van in de war. 'Meteen vlammen', was het eerste wat er door het hoofd van de rappe buitenspeler ging.

Ondanks de indrukwekkende sfeer wilde Kishna, vorige week als invaller al trefzeker tegen AZ, 'vooral proberen onbevangen te spelen en belangrijk te zijn voor het team. Ik voelde me vrij en denk dat ik een aardige wedstrijd heb gespeeld.' Een klein understatement, want met een uitstekende actie leidde hij vlak voor rust de belangrijke gelijkmaker van Sigthórsson in.

'Dat was een lekker gevoel. Ik kreeg de bal en zag dat er ruimte lag. Ik probeerde te versnellen, kwam erlangs en wist dat Kolbeinn naar de eerste paal zou komen.' En dus was er van Kuipvrees geen sprake bij Kishna. 'De jongens hadden me al verteld hoe het zou zijn, dat ik me moest afsluiten van het publiek. Het is een mooie middag geweest, we gaan tevreden naar huis.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.