Geen EK met Zwitserland voor Drmic door knieblessure

Reacties

Josip Drmic kan door een ernstige knieblessure de rest van het seizoen niet meer in actie komen. De Zwitserse spits van Hamburger SV moet een knieoperatie ondergaan en mist daardoor ook het EK van komende zomer in Frankrijk.

Geen EK met Zwitserland voor Drmic door knieblessure

Drmic liep tijdens het uitduel van afgelopen zondag met Bayer Leverkusen (1-0 verlies) een zware blessure op. Onderzoek wees uit dat de 23-jarige aanvaller het kraakbeen in een van zijn knieën heeft beschadigd. De van Borussia Mönchengladbach gehuurde international toonde zich ondanks het slechte nieuws strijdbaar, maar moet zich nu al op het nieuwe seizoen richten.

Dat is een fikse tegenvaller voor HSV, waar Drmic sinds zijn last minute-transfer van afgelopen winter vijf keer in de basis begon en één keer scoorde. Daarmee leek de bij Gladbach op de bank belande goalgetter – bij 1. FC Nürnberg scoorde Drmic in 2013/14 zeventien keer - verzekerd van deelname aan het EK, maar zijn knieblessure gooit nu roet in het eten.

'Dit is een harde klap en een groot verlies voor zowel de nationale ploeg als HSV', zegt bondscoach Vladimir Petkovic op de website van de Zwitserse voetbalbond. De spits met Kroatische roots scoorde vier keer tijdens de EK-kwalificatiereeks. In de poulefase van het EK zal het Alpenland het zonder hem moeten doen tegen Frankrijk, Roemenië en Albanië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.