Geblesseerde Kolder ontbreekt ook tegen FC Twente

De kans is erg groot dat Go Ahead Eagles komende zaterdag in de regioderby tegen FC Twente nog niet kan beschikken over Marnix Kolder. De aanvaller kampt met een verrekte buikspier.

Geblesseerde Kolder ontbreekt ook tegen FC Twente

Kolder liep de kwetsuur twee weken geleden op in het duel met SC Heerenveen (3-1 nederlaag). Afgelopen zondag posteerde trainer Foeke Booy middenvelder Erik Falkenburg tegen PEC Zwolle in de punt van de aanval. 'Dat pakte heel goed uit’, zegt de oefenmeester tegen Voetbal International.

'Maar Erik speelt het liefst achter de spits en dat is ook zijn beste positie. Een MRI-scan heeft gelukkig uitgewezen dat de blessure van Marnix niet ernstig is', aldus Booy. 'We hopen dat hij er volgende week in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht weer bij kan zijn.'

Zonder Kolder in de punt van de aanval won Go Ahead Eagles de IJsselderby verdiend met 4-1 van PEC Zwolle. Falkenburg, bij afwezigheid van de fysiek sterke Kolder de gelegenheidsspits, maakte een van de vier treffers namens de club uit Deventer.

Aanvoerder Kolder was dit seizoen al vijf keer trefzeker namens de verrassende nummer elf van de Nederlandse Eredivisie. De promovendus haalde uit de eerste zestien competitieduels twintig punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen