Geblesseerde De Jong richt vizier op eind januari

Reacties

Siem de Jong verwacht eind januari weer inzetbaar te zijn voor Newcastle United. De ex-Ajacied kampt al geruime tijd met een blessure.

Geblesseerde De Jong richt vizier op eind januari

'Ja, ik ben nog steeds geblesseerd aan mijn dijbeen', laat De Jong in het NOS-radioprogramma Langs de Lijn weten. 'Ik heb de pees van mijn bovenbeenspier bijna afgescheurd, daar ben ik iets meer dan twee maanden geleden aan geopereerd.' Het einde van de revalidatie lijkt nu echter in zicht voor De Jong.

'Als het goed is, kan ik over drie weken weer met de groep meetrainen. En dat moet ik dan nog een paar weken doen voordat ik weer wedstrijden kan spelen. Dus het zal ergens eind januari worden voordat ik echt weer fit ben.' De kwetsuur was een bittere pil voor De Jong. 'Ik baal er heel erg van. Dit is de langste blessure die ik tot nu toe heb gehad, en dan op zo'n moment; dat is wel balen.'

Nadat hij begin juli Newcastle United verruilde voor Ajax, maakte De Jong vrijwel direct indruk in Engeland. Hij scoorde tijdens zijn officieuze debuut en werd meteen aangewezen als reserve-aanvoerder. Door een kuitblessure moest hij de competitiestart missen, waarna hij tegen Aston Villa en Crystal Palace wél meespeelde. Vervolgens liep hij echter een nieuwe kwetsuur op, die hem al sinds begin september aan de kant houdt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.