Geblesseerde Cuenca moet rekening houden met Meleg

Isaac Cuenca ontbreekt zaterdagavond bij de selectie van Ajax in de wedstrijd tegen FC Twente. De Spaanse huurling van Barcelona is nog niet voldoende hersteld van de wedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1).

Geblesseerde Cuenca moet rekening houden met Meleg

'Hij heeft nog lichte klachten', vertelde De Boer tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Eredivisie-topper. 'Daarom zit hij niet bij de selectie.' In de bekerwedstrijd tegen AZ (0-3 nederlaag) ontbrak Cuenca ook al met knieklachten.

Toen werd zijn afwezigheid opgevangen door Jody Lukoki. Het was niet de enige wijziging die De Boer toepaste: zijn basiselftal werd op liefst zeven verschillende posities veranderd, met het dramatische resultaat als gevolg.

'We hebben niet met het sterkste elftal gespeeld, maar wel gedomineerd en kansen gecreëerd', blikte De Boer daarop terug. 'Ik heb er geen spijt van dat ik enkele spelers rust heb gegeven. Het was niet handig om ze te laten spelen.'

Cuenca moet naast het herstellen van zijn knie ook rekening houden met enige concurrentie. De beloftevolle Dejan Meleg, die afgelopen winter overkwam van het Servische Vojvodina Novi Sad, verrast op de rechterflank. 'We zijn hem aan het optrainen. Hij maakt een goede indruk. Het is een optie voor de rechtsbuitenplek', aldus de trainer van de Amsterdammers.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen