Geblesseerde Coentrão niet meer in actie op WK

Reacties

Het doemscenario werd voor Fábio Coentrão werkelijkheid. Medische tests in het ziekenhuis wezen uit dat de Portugese linksback dit WK niet meer in actie kan komen. De speler van Real Madrid viel maandag geblesseerd uit in het eerste groepsduel met Duitsland, dat met 4-0 won. Ook doelman Rui Patricio moet toe gaan kijken.

Geblesseerde Coentrão niet meer in actie op WK

Coentrão verliet het veld in Salvador na 65 minuten met een van pijn vetrokken gezicht, nadat hij op het eerste oog een blessure opliep in zijn lies of hamstring toen hij zich verstapte. Zelf had hij er al een hard hoofd in dat hij in Brazilië nog in actie zou kunnen  komen. 'Eerlijk gezegd denk ik dat het WK voor mij voorbij is.' De Portugese voetbalbond bevestigde het afhaken van Coentrão inmiddels.

'Want ik weet vrijwel zeker dat het een ernstige blessure is. Al hoop ik natuurlijk dat ik het niet bij het juiste eind heb', vervolgde Coentrão na afloop, bij wie zijn blessure en de nederlaag hard aankomen. 'Helaas hoort dit soort dingen bij het vak. Dit is een droevige dag, een van de droevigste van mijn leven. Gelukkig kunnen we ondanks dit resultaat nog door naar de volgende ronde.'

De verslagenheid bij Fábio Coentrão is groot. Hélder Postiga probeert hem te troosten.
De verslagenheid bij Fábio Coentrão is groot. Hélder Postiga probeert hem te troosten.

Behalve Coentrão moest Portugal vrezen dat ook spits Hugo Almeida niet in actie kan komen in de resterende groepswedstrijden tegen de Verenigde Staten en Ghana. Voor hem zit het WK er nog niet op, wees onderzoek uit. Almeida viel al in de openingsfase uit met eenzelfde kwetsuur als Coentrão. Wanneer hij zijn rentree maakt is evenwel nog wel een vraag. De groepsfase komt nog te vroeg.

Doelman Rui Patricio mist de komende twee duels eveneens vanwege zijn dijbeenkwetsuur. Alleen als Portugal de volgende ronde haalt, maakt hij wellicht nog zijn opwachting. Behalve de blessures moet Portugal het ook doen zonder Pepe, die een zware schorsing boven het hoofd hangt na zijn rode kaart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.