Portugezen balen van arbitrage, maar slikken kritiek in

Bondscoach Paulo Bento van Portugal ging met zijn ploeg keihard onderuit tegen Duitsland (4-0). In het Zuid-Europese kamp baalde men tijdens de wedstrijd van de scheidsrechter.

De Kroaat Mirolad Mazic gaf na tien minuten al een penalty aan Duitsland, stuurde de Portugees Pepe met rood van het veld en verzuimde in de tweede helft (toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was) een penalty aan Portugal te geven. 'Maar over de scheidsrechter praat ik pas straks, op de persconferentie', liet Bento direct na afloop weten.

Vermoedelijk wilde de bondscoach eerst de beelden van de verschillende situaties terugkijken. 'In de analyse over deze wedstrijd kun je je beperken tot de eerste helft, in de tweede gebeurde er niet veel meer', ging Bento verder. Halverwege stond het al 3-0, daar kwam na rust maar een goal bij. 'Met onze numerieke minderheid wilden we in de tweede helft de schade beperken.'

Ook invaller Ricardo Costa was het niet bepaald eens met Mazic. 'Maar hij is ook maar een mens, in het heetst van de strijd kun je fouten maken', toonde de verdediger zich realistisch. 'Maar daar moeten we nu niet meer aan denken, we moeten denken aan de volgende wedstrijd. We moeten onze rug rechten en die wedstrijd winnen.' Portugal neemt het zondag op tegen de Verenigde Staten.