Gameiro kan tegen Oranje harten Fransen definitief veroveren

Reacties

Het moet raar lopen wil de Oranje-defensie maandagavond niet worden geconfronteerd met Kévin Gameiro. De 29-jarige aanvaller van Atlético Madrid mocht vrijdag bij afwezigheid van de geblesseerde Olivier Giroud in de basis beginnen tegen Bulgarije en betaalde het vertrouwen in klinkende munt terug door tweemaal te scoren.

Gameiro kan tegen Oranje harten Fransen definitief veroveren

Na de 4-1 zege richt Gameiro zich op wat het volgende slachtoffer van zijn dadendrang moet worden: het Nederlands elftal. 'Volgens mij heb ik mijn kans wel gegrepen', aldus de spits van Atlético Madrid in gesprek met L'Équipe. 'Meteen na het duel met Bulgarije heb ik me al op Nederland gericht, er zit ook zo weinig tijd tussen de wedstrijden.'

Gameiro vierde pas afgelopen maand na vijf jaar afwezigheid zijn rentree in de nationale ploeg. De aanvaller was in 2011 een vaste waarde in de selectie, maar verdween daarna compleet uit beeld. Wellicht heeft Gameiro het in stilte betreurd dat hij er in 2009 niet voor opteerde om voor Portugal uit te komen, hetgeen mogelijk was geweest door zijn Portugese grootvader. Een aanzoek van toenmalig bondscoach Carlos Queiroz van de Zuid-Europeanen was kansloos omdat Gameiro naar eigen zeggen 'geen band voelde met Portugal'.

'De goals tegen Bulgarije zijn wel een beetje revanche voor wat er allemaal is gebeurd', erkent Gameiro. 'De afgelopen drie, vier jaar voelde ik me vergeten. Bij Sevilla beleefde ik enkele goede seizoenen, hoewel ik ook af en toe op de bank zat.'

Zijn vele goals in dienst van de abonnementhouder van de Europa League leverden Gameiro afgelopen zomer promotie op naar Atlético Madrid, waar hij met Antoine Griezmann een landgenoot trof. 'Ten opzichte van mijn vorige periode in de nationale ploeg ben ik veel rustiger. Ik probeer zaken ook positiever te benaderen en maak me niet meer druk om details', vertelt Gameiro.

'Al het harde werken betaalt zich nu uit. De sfeer is ook heel anders dan in 2011 met al de jongere spelers.' Uitgerekend Giroud, de speler die voortdurend de voorkeur kreeg boven Gameiro, kan weleens het kind van de rekening zijn als de Atlético Madrid-spits ook tegen Oranje toeslaat.

Stand Groep A
Nederland 2-4 (5-2)
Frankrijk 2-4 (4-1)
Zweden 2-4 (2-1)
Bulgarije 2-3 (5-7)
Wit-Rusland 2-1 (1-4)
Luxemburg 2-0 (3-5)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.