Galatasaray met Sneijder, Drogba én Yilmaz aan aftrap

Wesley Sneijder en Didier Drogba starten, net als in het eerste duel, bij Galatasaray in de basisopstelling tegen Schalke 04. De Duitse club moet het in de return stellen zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, die wordt vervangen door de Fin Teemu Pukki.

Galatasaray met Sneijder, Drogba én Yilmaz aan aftrap

In het duel in de achtste finale van de Champions League doet Galatasaray-trainer Fatih Terim wederom een beroep op zijn twee grote aankopen. Drogba en Sneijder, die een sleutelrol krijgt toebedeeld, moeten de Turken bij de hand nemen om plaatsing af te dwingen voor de kwartfinales.

Beide sterspelers worden bijgestaan door de uiterst trefzekere Burak Yilmaz. De aanvaller van de Turkse grootmacht nam zeven van de acht Champions League-treffers voor zijn rekening, waaronder de openingstreffer tegen Schalke 04. Zijn treffer in Istanbul was niet voldoende voor de winst. In de Türk Telekom Arena werd het uiteindelijk 1-1.

PukkiBij Schalke 04 kiest trainer Jens Keller voor Pukki als vervanger van Huntelaar. De overige tien namen zijn hetzelfde als in de topper tegen Borussia Dortmund, die met 2-1 werd gewonnen.

Huntelaar viel afgelopen zaterdag met een knieblessure uit tegen Dortmund. De diagnose in het ziekenhuis was niet het zwartste scenario voor de aanvaller die zaterdag met een doelpunt een bijdrage leverde aan het succes in de beladen derby. Aanvankelijk werd gevreesd voor een langere afwezigheid dan die van een paar weken.

Opstelling GalatasarayMuslera; Eboué, Semih, Dany, Riera; Hamit Altintop, Melo, Selcuk Inan; Sneijder; Drogba, Burak Yilmaz.

Opstelling Schalke 04Hildebrand; Höwedes, Uchida, Matip, Kolasinac; Bastos, Höger, Draxler, Neustädter, Farfán; Pukki

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen