Gabri beëindigt loopbaan en wil trainer worden

Reacties

Gabri stopt met voetballen. Dat heeft de oud-speler van Barcelona en Ajax dinsdagmiddag bekend gemaakt. De 35-jarige middenvelder kwam dit seizoen door slepende blessures nauwelijks nog in actie voor Lausanne Sports en wil zijn trainersdiploma's halen.

Gabri beëindigt loopbaan en wil trainer worden

Vorig seizoen kwam Gabri nog 24 keer uit voor de Zwitserse club, maar nu voetballen niet meer lukt wil hij zich naar eigen zeggen gaan richten op een nieuwe passie: coachen. Nog dit jaar wil de drievoudig international van Spanje, waarmee hij actief was op het EK 2004 in Portugal, zijn UEFA Pro-licentie bemachtigen.

Gabri bewaart goede herinneringen aan zijn tijd als speler. Voordat hij de nadagen van zijn loopbaan sleet bij Umm-Salal (Qatar), FC Sion en Lausanne Sports kende hij mooie jaren bij Barcelona en Ajax. Met Barça won hij onder leiding van Frank Rijkaard en zijn assistent Henk ten Cate in 2005 en 2006 de Spaanse landstitel. In dat laatste jaar schreef hij ook de Champions League op zijn naam.

Na afloop van dat succesvolle seizoen moest Gabri desondanks vertrekken uit Camp Nou, waarna hij in navolging van Ten Cate samen met Roger bij Ajax tekende. Bij de Amsterdammers zou de energieke middenvelder in vier seizoenen geen kampioen worden, maar wel twee keer beslag leggen op zowel de KNVB-beker als de Johan Cruijff Schaal.

Terugdenkend aan zijn rijke carrière vertelde Gabri in Spaanse media genoten te hebben van Xavi en Luis Suarez. 'Van al mijn ploeggenoten is Xavi voor mij het belangrijkst geweest. Met hem heb ik geweldige maar soms ook minder leuke tijden meegemaakt bij Barcelona. Buiten mijn tijd bij Barça wil ik Luis Suarez noemen, met wie ik bij Ajax samenspeelde. Hij is een goede vriend', aldus Gabri, die in totaal 314 competitieduels speelde in zijn zeventien jaar profvoetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.