Furdjel Narsingh voor één avond beter dan zijn broertje

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de achtste speelronde is dat Furdjel Narsingh, vleugelaanvaller van SC Cambuur.

Furdjel Narsingh voor één avond beter dan zijn broertje

Na zestig minuten haalde Cambuur-trainer Henk de Jong hem naar de kant. Een uur lang had een ontketende Furdjel Narsingh de FC Dordrecht-defensie tot wanhoop gedreven en hoewel het al 4-0 stond, leek het wat vroeg voor een publiekswissel. De ovatie van de dolenthousiaste Friese fans kwam Narsingh toe. De Jong hoopte alleen maar dat de aanvaller ongeschonden de bank zou halen.

De beslissing de absolute smaakmaker van de avond te vervangen, was ongetwijfeld mede ingegeven door het verleden vol blessureleed van de al 26-jarige Narsingh. Nooit was hij langere tijd achtereen fit. Cambuur verheugde zich op de afgelopen zomer van PEC Zwolle overgekomen attractie, die door zijn snelheid en fantastische voorzet nauwelijks af te stoppen is. In de voorbereiding zorgde een liesblessure er echter voor dat Narsingh weer moest doen waar-ie de laatste jaren zo goed in bleek: noodgedwongen toekijken.

Tegen FC Dordrecht (op de foto duelleert Narsingh met Everon Pisas) stond hij voor het eerst in de basis. Het toch al imponerende Cambuur omarmde een extra wapen. De voorzet van de oudere broer van Oranje-international Luciano Narsingh zou voor iedere zichzelf respecterende buitenspeler verplicht lesmateriaal moeten zijn. Bij al die rappe vleugelflitsers die na hun individuele actie geen fatsoenlijk vervolg meer kunnen verzorgen, moet het water uit de mond lopen na het zien van de zestig minuten van Furdjel Narsingh tegen Dordrecht.

Op een avond waarop vrijwel alles lukte drong zich plotseling de vraag op of Furdjel in potentie niet beter is dan zijn twee jaar jongere broertje Luciano. Alleen als hij fit blijft, kan Furdjel Narsingh die vraag beantwoorden.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.