Vitesse haalt uit op bezoek bij FC Dordrecht

Reacties

Vitesse heeft op bezoek bij FC Dordrecht de eerste zege op vreemde bodem van dit seizoen geboekt. Op de Krommedijk was de ploeg van trainer Peter Bosz een maatje te groot voor De Schapenkoppen: 2-6.

Vitesse haalt uit op bezoek bij FC Dordrecht

Het duel in Dordrecht was er op voorhand een om naar uit te kijken. Twee ploegen die graag het spel willen maken, snel druk naar voren zetten en het publiek willen vermaken. Dat was ook dit keer het geval, alleen fungeerde Dordt vooral als speelbal van de Arnhemmers.

Vitesse, waar Davy Pröpper tijdens de warming-up uitviel met een liesblessure, voerde direct vanaf de aftrap de boventoon en drukte dat na twaalf minuten al uit in cijfers. Op aangeven van de mee opgekomen Rochdi Achenteh opende Abiola Dauda bij de eerste paal de score, zijn vierde treffer van dit seizoen. Ook het tweede doelpunt was er een om in te lijsten.

Valeri Qazaishvili neemt de plaats in de van de geblesseerde Davy Pröpper. Een noodgedwongen keuze die uitstekend uitpakt.
Valeri Qazaishvili neemt de plaats in de van de geblesseerde Davy Pröpper. Een noodgedwongen keuze die uitstekend uitpakt.

Na een fraaie combinatie over de rechterkant kopte Denys Oliynyk bij de tweede paal richting het doel van Filip Kurto. De Oekraïense aanvaller stuitte in eerste instantie op de goalie van Dordrecht, maar schoot de rebound onberispelijk binnen: 0-2. Pas daarna kroop Dordrecht uit zijn schulp, al leidde dit niet tot grote kansen.

In de tweede helft ging Vitesse vrolijk verder. Binnen een kwartier stond de marge op vier dankzij Valeri Qazaishvili en rechtsback Wallace. Qazaishvili kon op aangeven van Oliynyk eenvoudig binnentikken, terwijl Wallace even later doelman Kurto kansloos liet met een schot in de lange hoek: 0-4.

Het antwoord op de treffer van Wallace volgde snel. Nadat invaller Mart Lieder de bal opzij had gelegd, schoot Jeffry Fortes fraai binnen. Waar de reactie van Dordrecht zes minuten in beslag nam, antwoordde Vitesse binnen een minuut. Na een snelle combinatie via Wallace, Kelvin Leerdam en Marko Veijinovic zette Qazaishvili de marge weer op vier.

Het slotakkoord was voor Qazaishvili, die na de schitterende treffer in de kruising van invaller Ryan Koolwijk, de eindstand op de Krommedijk bepaalde. Voor de middenvelder was het zijn eerste treffer in het shirt van FC Dordrecht, terwijl de aanvallende middenvelder van Vitesse zijn derde van de avond maakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.