Fraser ziet kansen: 'PSV is wat minder dan vorig seizoen'

Reacties

Vitesse kan PSV dieper het dal induwen door zaterdag (19.45 uur) in Gelredome te winnen van de regerend landskampioen. 'Maar misschien zien zij ons wel als de ideale tegenstander op dit moment', denkt trainer Henk Fraser.

Fraser ziet kansen: 'PSV is wat minder dan vorig seizoen'

PSV won slechts één van zijn laatste zes officiële wedstrijden (1-0 tegen Sparta Rotterdam), maar ook bij Vitesse kunnen de resultaten beter, vindt Fraser. Het weggeven van een voorsprong tegen zowel AZ (2-2) als NEC (1-1) is hem een doorn in het oog. 'En dit overkwam ons aan het begin van het seizoen ook al in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-1, red.)', zegt de vijftigjarige ex-trainer van ADO Den Haag op de clubsite. 'We hebben gekeken naar de oorzaak en dat lag 'm in het te veel achteruit lopen. Dan roep je het over jezelf af. Dat past ook niet bij ons, vind ik.'

Vitesse staat op dit moment zevende in de Eredivisie en kan bij een overwinning nummer vier PSV tot drie punten naderen. 'PSV blijft natuurlijk PSV, maar gevoelsmatig is het wel wat minder dan vorig seizoen', zegt Fraser. 'Het blijft echter een ploeg met ontzettend veel kwaliteiten en misschien zien zij ons wel als de ideale tegenstander op dit moment. Wij willen graag voetballen en PSV heeft het juist moeilijk tegen defensief ingestelde ploegen.'

Wil Vitesse PSV naderen tot drie punten, dan moet het historie schrijven. Vitesse won in de Gelredome nog nooit van de Eindhovenaren. De laatste overwinning op PSV in Arnhem dateert van 15 februari 1997 (1-0), gespeeld in het oude stadion Monnikenhuize.

Vitesse moet het zaterdag doen zonder de geblesseerden Kelvin Leerdam (hamstring) en Maikel van der Werff (knie). Adnane Tighadouini werd woensdag in het bekerduel met RKC Waalwijk (4-1 winst) vroegtijdig gewisseld, maar is inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.