Fraser blij met gouden wissels na 'verschrikkelijke wedstrijd'

Reacties

ADO Den Haag-trainer Henk Fraser is blij met het optreden van zijn invallers in het duel met NEC. Dennis van der Heijden, Ludcinio Marengo en Dion Malone kwamen in de tweede helft in het veld en waren samen verantwoordelijk voor de beslissende treffer (1-0).

Fraser blij met gouden wissels na 'verschrikkelijke wedstrijd'

'We speelden geen goede wedstrijd en we konden niets creëren. Het was zaak dat we ons niet gek lieten maken. Niet door mij en niet door het publiek', blikte Fraser terug tegenover FOX Sports. 'Ik moet zeggen dat we daar wel stapjes in maken. Als je zelfs de lelijke wedstrijden gaat winnen, en dit was volgens mij een verschrikkelijke wedstrijd, geeft dat wel kwaliteit aan', toonde de trainer zich gelukkig.

Het duel tussen ADO en NEC kende weinig kansen en had een laag tempo. 'We hadden zoveel goede bedoelingen, maar het kwam er totaal niet uit', aldus Fraser. 'De tweede helft was niet om aan te zien.' Na 57 minuten bracht de trainer Marengo, waarna hij in de slotfase ook Malone en Van der Heijden in liet vallen. Precies dat trio was betrokken bij de goal, die een minuut voor tijd viel. Van der Heijden gaf voor, Marengo kon er net niet bij, maar Malone reageerde alert en schoot binnen. 'Gouden wissels', volgens Fraser.

'Ik heb gezegd dat ik voortaan als spits wil invallen', lachte Malone achteraf. 'Ik werd erin gebracht om meer stabiliteit op het middenveld te brengen, maar dat je dan de beslissende goal maakt, dat voelt wel goed', aldus de verdediger annex middenvelder.

Ernest Faber baalde vooral van zijn rechtsachter bij de treffer. 'Todd (Kane, red.) stond even te slapen, dat doet hij normaal niet, en dan krijg je het deksel op de neus en verlies je hier met 1-0. Hij is normaal een goede rechtsback, laten we eerlijk zijn, maar nu even niet.' NEC staat negende met één punt achter PEC Zwolle en drie achter Vitesse: 'We staan in het linkerrijtje, wat de primaire doelstelling is, met als hoofdprijs de play-offs, maar dat zal zwaar worden', aldus de NEC-trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.