Malone bezorgt ADO in slotminuut drie punten tegen NEC

Dion Malone heeft ADO Den Haag met een goal in de 89ste minuut een zege op NEC bezorgd. De verdediger kwam tien minuten voor tijd in het veld voor Danny Bakker en maakte het enige doelpunt: 1-0.

Beide ploegen creëerden nauwelijks grote kansen in het Kyocera Stadion en 0-0 leek een gepaste uitslag in het Eredivisie-duel. Het inbrengen van Dennis van der Heijden en Dion Malone maakte echter het verschil bij de thuisploeg. Van der Heijden gaf de bal voor vanaf de rechterkant en zijn voorzet werd niet goed verwerkt door NEC-verdediger Todd Kane. De instormende Malone profiteerde en schoot de bal tegen de touwen.

NEC miste topscorer Christian Santos vanwege een schorsing (naar aanleiding van een slaande beweging in het duel met Excelsior eind februari) en ontbeerde aanvallende stootkracht. Vervanger Jay-Roy Grot kon zich niet onderscheiden tegen de Haagse defensie. Anthony Limbombe was na twaalf minuten dicht bij een doelpunt, maar zag zijn inzet na een prima actie naast het doel van Martin Hansen verdwijnen. Aan de andere kant werd ADO gevaarlijk na een zwakke uittrap van Brad Jones. Het waren schamele hoogtepunten in een eerste helft die een laag tempo kende.

In de tweede helft zochten de bezoekers iets meer de aanval, maar tot veel grote kansen leidde dat niet. Mike Havenaar liet zich namens ADO halverwege het tweede bedrijf zien met een afstandsschot, maar zijn inzet eindigde op de vuisten van Jones. In het Haags kwartiertje zette ADO meer aan met als resultaat de winnende treffer van Malone en de tweede thuiszege op rij voor de Hagenaren.

ADO gaat door de winst weer over FC Twente heen en staat tiende met 37 punten. NEC, dat op 1 november voor het laatst een uitwedstrijd won (2-4 tegen AZ), heeft drie punten meer en blijft negende.