Fraser: 'Al het goede van zondag meenemen naar Roda'

Reacties

De positieve stemming na de zege op Feyenoord (1-0) gaf ADO Den Haag-trainer Henk Fraser de gelegenheid om eens kritisch naar zijn team te kijken in aanloop naar het duel met Roda JC Kerkrade van vrijdagavond (20.00 uur).

Fraser: 'Al het goede van zondag meenemen naar Roda'

Voor het duel met Feyenoord zaten de Hagenaars in een flinke dip. De ploeg van Fraser wist sinds de tweede Eredivisiespeelronde (15 augustus, 4-1 zege bij FC Twente) niet meer te winnen. 'Ik vond dat we zondag compacter stonden dan in andere wedstrijden en gedisciplineerder waren', blikt de oefenmeester op de clubsite terug.

Door de zege op Feyenoord heerst er enigszins een hosannastemming in het Kyocera Stadion. 'Maar we kunnen pas zeggen dat die overwinning ons iets heeft opgebracht, als we ook van Roda winnen', stelt Fraser. 'Al het goede van de wedstrijd van zondag, en dat is heel veel, kunnen we meenemen naar vrijdag. En misschien was het door de positieve stemming ook makkelijker om kritisch te kijken naar de dingen die niet goed gingen.'

Fraser verwacht een lastige wedstrijd in Limburg. 'Zij hebben een goed team en willen aanvallend voetbal spelen. Bovendien is de 4-4-2-formatie waarin ze spelen lastig te bestrijden', geeft hij aan. Om daaraan toe te voegen: 'Maar aan de andere kant zien we ook mogelijkheden en daar zijn we mee aan de slag gegaan. Roda-uit is voor ADO altijd lastig, maar we zien ook een aantal punten waar we winst kunnen halen.'

Voor aanvang van het duel in Kerkrade bezit ADO de dertiende plaats in de Eredivisie. De club uit de residentiestad heeft tot nu toe elf punten verzameld. Bij een overwinning klimmen de Hagenaars over Roda, dat tot op heden dertien punten vergaarde, heen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.