Frankrijk tankt vertrouwen met overwinning op Italië

Frankrijk heeft zijn eerste interland sinds de verloren EK-finale tegen Portugal winnend afgesloten. De vriendschappelijke interland in en tegen Italië eindigde in 1-3. Björn Kuipers was de arbiter in Bari. Hij beleefde een primeur, want voor het eerst werd hij geassisteerd door een video-scheidsrechter.

Frankrijk en Italië speelden in het verleden onder meer tegen elkaar in de eindstrijd van het EK in 2000 en de WK-finale in 2006. Van de laatste elf onderlinge ontmoetingen verloor Frankrijk er slechts één in de reguliere speeltijd. Dat was in 2008 tijdens het EK. Ook nu bleven Les Bleus overeind tegen Italië. Na ruim een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong via Anthony Martial, die profiteerde van een enorme fout van Giorgio Chiellini. De verdediger leek een pass van Paul Pogba eenvoudig te kunnen onderscheppen, maar miste deze volledig. Martial kwam aan de bal en rondde koel af.

In de 21ste minuut zorgde Graziano Pellè echter al voor de gelijkmaker. De ex-Feyenoorder scoorde op fraaie wijze. Zeven minuten later was het opnieuw raak in Stadio San Nicola en weer was het Frankrijk dat op voorsprong kwam. Op aangeven van Layvin Kurzawa schoot Olivier Giroud binnen. Het was al zijn zesde doelpunt in zijn laatste acht interlands. Na rust bracht Giampiero Ventura, die debuteerde als bondscoach van Italië, Gianluigi Donnarumma als vervanger van Gianluigi Buffon. De zeventienjarige doelman van AC Milan werd daarmee de jongste keeper in de historie van de Azzurri. Donnarumma hield tot de 81ste minuut zijn doel schoon, maar toen liet hij zich door Lavyin Kurzawa verrassen in de korte hoek.

Frankrijk gaf de voorsprong niet meer uit handen en tankte daardoor vertrouwen in de aanloop naar de start van de WK-kwalificatie. De ploeg van Didier Deschamps maakt net als Nederland deel uit van Groep A en begint dinsdag met een uitwedstrijd tegen Wit-Rusland. Italië gaat een dag eerder op bezoek bij Israël.